12/01/2023 12/01/2023 Για την περαιτέρω συνεργασία αναφορικά με τη διακονία του λόγου του Ευαγγελίου και της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο συζήτησαν Επίσκοποι της εν Σερβίας Ορθοδόξου Εκκλησίας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στην Ιερά Μονή Όστρογκ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννικίου. Συμμετείχαν ο Επίσκοπος Μιλεσέβου κ. Αθανάσιος, ο Επίσκοπος...
12 Ιανουαρίου, 2023 - 13:07
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2023 - 18:34

Στη Μονή Όστρογκ Επίσκοποι με δικαιοδοσία στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Στη Μονή Όστρογκ Επίσκοποι με δικαιοδοσία στο Μαυροβούνιο

Για την περαιτέρω συνεργασία αναφορικά με τη διακονία του λόγου του Ευαγγελίου και της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο συζήτησαν Επίσκοποι της εν Σερβίας Ορθοδόξου Εκκλησίας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στην Ιερά Μονή Όστρογκ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννικίου. Συμμετείχαν ο Επίσκοπος Μιλεσέβου κ. Αθανάσιος, ο Επίσκοπος Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ. Δημήτριος και ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Μεθόδιος. Πρόκειται για τους Επισκόπους του Πατριαρχείου Σερβίας που έχουν δικαιοδοσία εντός της επικράτειας του Μαυροβουνίου.

Οι Επίσκοποι αφού αντάλλαξαν ευχές για την εορτή των Χριστουγέννων συζήτησαν ενόψει των εθνικών εορτασμών του Αγίου Σάββα. Παράλληλα, αναφέρθηκαν στη βελτίωση της εκκλησιαστικής ζωής και την περαιτέρω αδελφική συνεργασία.

Φωτογραφία: mitropolija.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων