30/08/2020 30/08/2020 Στην Ιερά Μονή Ρακόβιτσα, εκεί όπου βρίσκονται οι τάφοι τον προκατόχων του Δημητρίου και Παύλου, ιερούργησε για εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος, την Παρασκευή 28 Αυγούστου. Στη Θεία Λειτουργία μετείχαν ο Πρίγκιπας Φίλιππος Καρατζόρτζβιτς με τη σύζυγό του Ντάνιτσα, ο υφυπουργός Εσωτερικών της Σερβίας και πλήθος πιστών. Η Ιερά...
30 Αυγούστου, 2020 - 12:24
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2020 - 12:38

Στη Μονή Ρακόβιτσα ο Πατριάρχης Ειρηναίος

Διαδώστε:
Στη Μονή Ρακόβιτσα ο Πατριάρχης Ειρηναίος

Στην Ιερά Μονή Ρακόβιτσα, εκεί όπου βρίσκονται οι τάφοι τον προκατόχων του Δημητρίου και Παύλου, ιερούργησε για εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος, την Παρασκευή 28 Αυγούστου.

Στη Θεία Λειτουργία μετείχαν ο Πρίγκιπας Φίλιππος Καρατζόρτζβιτς με τη σύζυγό του Ντάνιτσα, ο υφυπουργός Εσωτερικών της Σερβίας και πλήθος πιστών.

Η Ιερά Μονή Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ Ρακόβιτσα είναι Μονή της δικαιοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Βελιγραδίου. Ιδρύθηκε από τον ηγεμόνα της Βλαχίας Ράντουλ Α΄ το 13 αιώνα και στο διάβα των αιώνων επανειλημμένως δεχόταν λεηλασίες, αλλά αναστηλωνόταν.

Στις αρχές της δεκαετίας 1930 την Ηγουμενία της Μονής Ρακόβιτσα ανέλαβε ο πρώην Επίσκοπος Σουχουμίου Μητροφάνης Αμπράμωφ της Ρωσικής Εκκλησίας (1876–1944), ο οποίος μετά την μετανάστευση προσχώρησε στη δικαιοδοσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας. Ο Ιεράρχης λειτούργησε σχολή εκκλησιαστικής μουσικής στη Μονή.

Στις 19 Νομεβρίου 2009 στο νεκροταφείο της Μονής, σύμφωνα με τη διαθήκη του ετάφη ο Πατριάρχης Σερβίας Παύλος (1990–2009).

Εδώ επίσης ετάφη ο πρώτος μετά την ανασύσταση του θεσμού του Πατριαρχείου Πατριάρχης Σερβίας Δημήτριος (1920–1930), γόνοι του βασιλικού οίκου Ομπρένοβιτς, ο ήρωας της πρώτης Σερβικής επαναστάσεως στρατηγός Β. Τσαράπιτς και λοιπά ιστορικά πρόσωπα της Σερβίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων