21/07/2022 21/07/2022 Συνάντηση με τους μαθητές που παρακολουθούν το θερινό σχολείο σερβικής γλώσσας για αλλοδαπούς που συνδιοργανώνουν τοπικοί δήμοι του Μαυροβουνίου με τον σύλλογο “Matica srpska” είχε στη Μονή Τσέτνιε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος.  Οι επισκέπτες αρχικά προσκύνησαν τα ιερά λείψανα που φυλάσσονται στη Μονή ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο στους χώρους...
21 Ιουλίου, 2022 - 9:27
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2022 - 8:35

Στη Μονή Τσέτνιε 30 συμμετέχοντες στο θερινό σχολείο σερβικής γλώσσας

Διαδώστε:
Στη Μονή Τσέτνιε 30 συμμετέχοντες στο θερινό σχολείο σερβικής γλώσσας

Συνάντηση με τους μαθητές που παρακολουθούν το θερινό σχολείο σερβικής γλώσσας για αλλοδαπούς που συνδιοργανώνουν τοπικοί δήμοι του Μαυροβουνίου με τον σύλλογο “Matica srpska” είχε στη Μονή Τσέτνιε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος. 

Οι επισκέπτες αρχικά προσκύνησαν τα ιερά λείψανα που φυλάσσονται στη Μονή ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο στους χώρους της.

Το θερινό σχολείο της σερβικής γλώσσας για αλλοδαπούς πραγματοποιείται στο Nίκσιτς από τις 10 έως τις 31 Ιουλίου και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν τη σερβική γλώσσα η οποίοι διαμένουν στη σερβική διασπορά, αλλά και σε όλους τους ενδιαφερόμενους από διάφορες χώρες άνω των 18 ετών.

Είναι η δεύτερη φορά που η Matica srpska – η Ένωση Μελών στο Μαυροβούνιο με τους συνεργάτες της πραγματοποιεί το Καλοκαιρινό Σχολείο Σερβικής Γλώσσας για ξένους, ενώ το πρώτο διοργανώθηκε στο Igalo το 2019.

Φέτος, στο πλαίσιο του σχολείου, πάνω από τριάντα συμμετέχοντες από διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο μαθαίνουν τη σερβική γλώσσα (Ιγεκαβιανή και Εκαβική προφορά, δεξιότητες ομιλίας, γραφή, γραμματική και λεξιλογικό σύστημα).

Στόχος του καλοκαιρινού σχολείου, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, είναι να παρουσιάσει σε ξένους και μέλη της σερβικής διασποράς ό,τι πιο σπουδαίο που αφορά στον πολιτισμό και την παράδοσή  μέσω της εκμάθησης της σερβικής γλώσσας.

Φωτογραφίες: mitropolija.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων