30/06/2023 30/06/2023 Την ποιμαντική περιοδεία στα μοναστήρια του Κοσσυφοπεδίου συνέχισε χθες, Πέμπτη 29 Ιουνίου, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Επόμενος σταθμός μετά τις επισκέψεις στη Μονή Γκρατσάνιτσα και την Πατριαρχική και Σταρυπηγιακή Μονή Πέτς ήταν το μοναστήρι Βισόκι Ντέτσανι. Τον Προκαθήμενο της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας υποδέχθηκαν ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Σάββας με τα μέλη της αδελφότητας. Ο...
30 Ιουνίου, 2023 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2023 - 9:21

Στη Μονή Βισόκι Ντέτσανι ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος

Διαδώστε:
Στη Μονή Βισόκι Ντέτσανι ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος

Την ποιμαντική περιοδεία στα μοναστήρια του Κοσσυφοπεδίου συνέχισε χθες, Πέμπτη 29 Ιουνίου, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Επόμενος σταθμός μετά τις επισκέψεις στη Μονή Γκρατσάνιτσα και την Πατριαρχική και Σταρυπηγιακή Μονή Πέτς ήταν το μοναστήρι Βισόκι Ντέτσανι.

Τον Προκαθήμενο της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας υποδέχθηκαν ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Σάββας με τα μέλη της αδελφότητας. Ο Μακαριώτατος προσκύνησε τα ιερά λείψανα του Αγίου Στεφάνου του Ντέτσαν και εν συνεχεία επισκέφθηκε τους χώρους της Μονής.

Τον Πατριάρχη κ.κ. Πορφύριο συνόδευαν ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος καθώς και οι Επίσκοποι που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του στο Κοσσυφοπέδιο.

Εν συνεχεία ο Μακαριώτατος μαζί με τη συνοδεία του μετέβησαν στο μνημείο πεσόντων στο Γκαζιμεστάν όπου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες της μάχης του Κοσσυφοπεδίου καθώς και όσους έχασαν τη ζωή τους για τις αξίες και τις ελευθερίες της σερβικής φυλής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων