25/04/2023 25/04/2023 Την ιστορική Ιερά Μονή Βισόκι Ντέτσανι στο Κοσσυφοπέδιο επισκέφθηκε το περασμένο διήμερο, 23-24 Απριλίου 2023, ο Επίσκοπος Μάρτσα κ. Σάββας, κατόπιν ευλογίας του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος εκτός από το λειτουργικό πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών που τέλεσε στη Μονή ενημερώθηκε και για την κατάστασή της καθώς πολλές φορές γίνεται στόχος ακραίων  εθνικιστικών...
25 Απριλίου, 2023 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2023 - 14:27

Στη Μονή Βισόκι Ντέτσανι στο Κοσσυφοπέδιο ο Επίσκοπος Μάρτσα Σάββας

Διαδώστε:
Στη Μονή Βισόκι Ντέτσανι στο Κοσσυφοπέδιο ο Επίσκοπος Μάρτσα Σάββας

Την ιστορική Ιερά Μονή Βισόκι Ντέτσανι στο Κοσσυφοπέδιο επισκέφθηκε το περασμένο διήμερο, 23-24 Απριλίου 2023, ο Επίσκοπος Μάρτσα κ. Σάββας, κατόπιν ευλογίας του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος εκτός από το λειτουργικό πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών που τέλεσε στη Μονή ενημερώθηκε και για την κατάστασή της καθώς πολλές φορές γίνεται στόχος ακραίων  εθνικιστικών κύκλων των αλβανόφων του Κοσσυφοπεδίου.

Επίσης, ο Σέρβος Ιεράρχης μετέφερε τις αναστάσιμες πατρικές ευλογίες του Προκαθημένου της Σερβικής Εκκλησίας η οποία στέκεται πάντα στο πλευρό των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Θεοφιλέστατος έγινε δεκτός σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη από τον Καθηγούμενο και τους αδελφούς της Μονής.

Συνοδευόμενος από τον διάκονο π. Νικόλαο Κόστιτς την Κυριακή, 23 Απριλίου, ο κ. Σάββας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην καθέδρα των Σέρβων Πατριαρχών στο Πετς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων