14/03/2024 17/03/2024 Στη Μόσχα μεταβαίνει αύριο, Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προκειμένου να λάβει μέρος στην Εξόδιο ακολουθία του Επισκόπου Μοραβικίου κυρού Αντωνίου, ο οποίος εκοιμήθη τη Δευτέρα 11 Μαρτίου σε ηλικία 54 ετών. Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας σε άλλη αδελφή Εκκλησία ύστερα από τρία χρόνια από την...
14 Μαρτίου, 2024 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2024 - 4:15

Στη Μόσχα ο Πατριάρχης Σερβίας για την Εξόδιο ακολουθία του Επισκόπου Μοραβικίου

Διαδώστε:
Στη Μόσχα ο Πατριάρχης Σερβίας για την Εξόδιο ακολουθία του Επισκόπου Μοραβικίου

Στη Μόσχα μεταβαίνει αύριο, Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προκειμένου να λάβει μέρος στην Εξόδιο ακολουθία του Επισκόπου Μοραβικίου κυρού Αντωνίου, ο οποίος εκοιμήθη τη Δευτέρα 11 Μαρτίου σε ηλικία 54 ετών.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας σε άλλη αδελφή Εκκλησία ύστερα από τρία χρόνια από την εκλογή του. Μπορεί η επίσκεψη να μην εντάσσεται στο πλαίσιο της ειρηνικής επίσκεψης που πραγματοποιούν οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών, ωστόσο έχει τη δική της σημειολογία καθώς οι σχέσεις Βελιγραδίου-Μόσχας σε εκκλησιαστικό επίπεδο είναι άριστες. Πρόσφατα το Βελιγράδι επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας θα συλλειτουργήσει με τον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο το Σάββατο 16 Μαρτίου στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα. Στη συνέχεια θα τελεστεί η Εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Επισκόπου Αντωνίου ενώ η ταφή θα γίνει στον Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, μετόχι της Σερβικής Εκκλησίας στη Μόσχα, όπου ο κυρός Αντώνιος διακόνησε για 22 χρόνια ωςεκπρόσωπος της Σερβικής Εκκλησίας στο Πατριαρχείο Μόσχας.

Ο μακαριστός Επίσκοπος Μοραβικίου Αντώνιος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων