30/09/2020 30/09/2020 Τη μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τέκνων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης τίμησαν σήμερα (30/17 Σεπτεμβρίου) στην Ιερά Μονή Ντούκα Μοράτσκα στο Μαυροβούνιο. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη σημασία του μαρτυρίου και αναφερόμενος στις τιμώμενες, σημείωσε: “εορτάζουμε σήμερα αυτή την...
30 Σεπτεμβρίου, 2020 - 16:02
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2020 - 16:08

Στη σημασία του μαρτυρίου αναφέρθηκε ο Μητρ. Αμφιλόχιος

Διαδώστε:
Στη σημασία του μαρτυρίου αναφέρθηκε ο Μητρ. Αμφιλόχιος

Τη μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τέκνων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης τίμησαν σήμερα (30/17 Σεπτεμβρίου) στην Ιερά Μονή Ντούκα Μοράτσκα στο Μαυροβούνιο.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη σημασία του μαρτυρίου και αναφερόμενος στις τιμώμενες, σημείωσε: “εορτάζουμε σήμερα αυτή την υπέροχη οικογένεια. Μια σπάνια ιστορία στον κόσμο. Μια μητέρα θυσίασε τον ευατό της, μεγάλωσε τα παιδιά της με φόβο Θεού και τα έμαθε να αγαπούν τον Χριστό για τον οποίο οδηγήθηκαν στο μαρτύριο” και συμπλήρωσε: “Ο Κύριος θυμάται όσους θυσιάστηκαν γι’ αυτόν στη βασιλεία των ουρανών. Και εμείς σήμερα τιμούμε τους μάρτυρες μας στην Εκκλησία του Χριστού. Ας έχουμε την ευχή τους”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων