11/10/2020 11/10/2020 Τον προστάτη της Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο τίμησε ο η Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου (26 Σεπτεμβρίου).  Στις εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος με τη συμμετοχή κληρικών και φοιτητών της σχολής. Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίς που τελέστηκε στο παρεκκλήσιο της Σχολής, ακολούθησε λιτή εκδήλωση...
11 Οκτωβρίου, 2020 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2020 - 10:29

Στη Θεολογική Σχολή Βελιγραδίου ο Πατριάρχης Ειρηναίος

Διαδώστε:
Στη Θεολογική Σχολή Βελιγραδίου ο Πατριάρχης Ειρηναίος

Τον προστάτη της Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο τίμησε ο η Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου (26 Σεπτεμβρίου). 

Στις εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος με τη συμμετοχή κληρικών και φοιτητών της σχολής. Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίς που τελέστηκε στο παρεκκλήσιο της Σχολής, ακολούθησε λιτή εκδήλωση στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής στην οποία μίλησε και ο Πατριάρχης Σερβίας.

Σήµερα, στην Θεολογική Σχολή στο Πανεπιστήµιο Βελιγραδίου σπουδάζουν χίλιοι περίπου φοιτητές σχεδόν από όλες τις ορθόδοξες Εκκλησίες.

Η θεολογική σχολή εκδίδει επίσης και τρία περιοδικά µε θεολογικά κείμενα και µμελέτες στα οποία έχουν πρόσβαση όλοι και εκτός των φοιτητών του Πανεπιστημίου όσοι ενδιαφέρονται για την θεολογία. Επίσης πρέπει να πούμε ότι σήμερα όλες Θεολογικές σχολές της Εκκλησίας στη Σερβία έχουν απόλυτη υποστήριξη και βοήθεια του σερβικού κράτους.

Εκτός της Θεολογικής Σχολής στο Πανεπιστήµιο του Βελιγραδίου, ταυτόχρονα µε την άνοδο των θεολογικών επιστημών προηγήθηκε και η µμεγάλη ζήτηση για τις θεολογικές σπουδές.
Για αυτόν τον λόγο και µε αυτόν τον σκοπό, το χίλια εννιακόσια ενενήντα τέσσερα (1994) ιδρύθηκε και η Θεολογική Σχολή στη πόλη Φότσα της Βοσνίας κοντά στην πόλη Σαράγιεβο, µε το
ίδιο πρόγραµµα σπουδών του Πανεπιστηµίου στο Βελιγράδι.

Το πρόγραµµα και το σύστηµα σπουδών σήµερα και στις δύο Σχολές είναι σχεδόν παρόµοιο µε την Θεολογική Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Το σύνολο των σπουδών διαρκεί τέσσερα χρόνια στα 8 εξάμηνα. Η Σχολή έχει δύο κατευθύνσεις: την Γενική Θεολογική Κατεύθυνση και την Πρακτική Θεολογική κατεύθυνση.

Επίσης στους απόφοιτους της Θεολογικής Σχολής αλλά και στους απόφοιτους των Σχολών Ανθρωπιστικών, Νοµικών και Κοινωνικών Επιστηµών δίνεται δυνατότητα να συνεχίσουν τις
σπουδές τους στο µεταπτυχιακό και ύστερα στο διδακτορικό επίπεδο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων