12/04/2021 12/04/2021 Στο παρεκκλήσιο της Θεολογικής Σχολής του Βελιγραδίου, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, ιερούργησε την Κυριακή 11 Απριλίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για το γεγονός πως είχε την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στους φοιτητές της Σχολής, τονίζοντας πως “η Σχολή είναι ένα από τα...
12 Απριλίου, 2021 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2021 - 11:03

Στη Θεολογική Σχολή Βελιγραδίου ο Πατριάρχης Πορφύριος

Διαδώστε:
Στη Θεολογική Σχολή Βελιγραδίου ο Πατριάρχης Πορφύριος

Στο παρεκκλήσιο της Θεολογικής Σχολής του Βελιγραδίου, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, ιερούργησε την Κυριακή 11 Απριλίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για το γεγονός πως είχε την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στους φοιτητές της Σχολής, τονίζοντας πως “η Σχολή είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία ζωής της Εκκλησίας μας”.

Ο Προκαθήμενος της εν Σερβίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, χαρακτήρισε τη Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου ως τη ρίζα η οποία μεγαλώνει το δέντρο και δίνει καρπούς στην αποστολή της Εκκλησίας. “Η σχολή είναι το σπίτι μας και ένα μέρος όπου προσπαθούμε να μελετήσουμε την αυθεντική θεολογία. Τη θεολογία που δεν είναι μια στείρα φιλοσοφία, ακόμη και η πιο τέλεια φιλοσοφία, η μια απλή σκέψη. Αλλά εδώ ανακαλύπτουμε τη θεολογία την οποία τη βιώνουμε σύμφωνα με αυτό που πιστεύουμε”, σημείωσε, μεταξύ άλλων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων