09/06/2023 09/06/2023 Στη Βιέννη βρίσκεται από χθες, Πέμπτη 8 Ιουνίου, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση την οποία του είχαν απευθύνει ο εκεί Επίσκοπος της Σερβικής Εκκλησίας κ. Ανδρέας και η σερβική κοινότητα. Η επίσημη υποδοχή έλαβε χώρα μπροστά από τον σερβικό ναό του Αγίου Σάββα στην αυστριακή πρωτεύουσα και στη συνέχεια τελέστηκε Δοξολογία. “Η...
09 Ιουνίου, 2023 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2023 - 10:02

Στη Βιέννη ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος

Διαδώστε:
Στη Βιέννη ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος

Στη Βιέννη βρίσκεται από χθες, Πέμπτη 8 Ιουνίου, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση την οποία του είχαν απευθύνει ο εκεί Επίσκοπος της Σερβικής Εκκλησίας κ. Ανδρέας και η σερβική κοινότητα.

Η επίσημη υποδοχή έλαβε χώρα μπροστά από τον σερβικό ναό του Αγίου Σάββα στην αυστριακή πρωτεύουσα και στη συνέχεια τελέστηκε Δοξολογία.

“Η Βιέννη δεν είναι άγνωστη σε εμάς τους Ορθόδοξους Σέρβους. Αντίθετα, είναι μια πόλη που άπλωσε τα χέρια της και υποδέχτηκε τους προγόνους μας στους κόλπους της για αιώνες”, είπε ο Μακαριώτατος στην ομιλία του.

Είχε προηγηθεί η προσφώνηση του Επισκόπου κ. Ανδρέα ο οποίος καλωσόρισε εκ μέρους του κλήρου και του λαού τον Προκαθήμενο της Σερβικής Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ακολούθησε συνάντηση με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αυστρία, Dr. Nebojša Rodić.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος θα εγκαινιάσει το Σάββατο 10 Ιουνίου παρεκκλήσιο στο Μαουτχάουζεν. Την ίδια μέρα το απόγευμα θα επισκεφθεί την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ στο Λιντς. Την επομένη, Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, ο Πατριάρχης θα τελέσει Λειτουργία στη Βιέννη.

Φωτογραφίες: spc.rs

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων