04/02/2023 04/02/2023 Την σερβική ενορία της Αναστάσεως του Χριστού και την Ακαδημία του Αγίου Σάββα στο Σικάγο επισκέφθηκε στο πλαίσιο της ποιμαντικής περιοδείας που πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Κατά την παραμονή του στο Σικάγο ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας είχε συνάντηση με κληρικούς και εκπροσώπους της σερβικής κοινότητας ενώ...
04 Φεβρουαρίου, 2023 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2023 - 14:44

Στην Ακαδημία του Αγίου Σάββα στο Σικάγο ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:
Στην Ακαδημία του Αγίου Σάββα στο Σικάγο ο Πατριάρχης Σερβίας

Την σερβική ενορία της Αναστάσεως του Χριστού και την Ακαδημία του Αγίου Σάββα στο Σικάγο επισκέφθηκε στο πλαίσιο της ποιμαντικής περιοδείας που πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Κατά την παραμονή του στο Σικάγο ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας είχε συνάντηση με κληρικούς και εκπροσώπους της σερβικής κοινότητας ενώ την ατμόσφαιρα λάμπρυναν παιδιά με παραδοσιακές σερβικές φορεσιές.

Ακολούθησε πλούσιο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους μαθητές της Ακαδημίας του Αγίου Σάββα οι οποίοι δεν έκρυψαν τη χαρά τους για τη συνάντηση με τον Πατριάρχη. Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε μικρούς και μεγάλους για την θερμή υποδοχή και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια τους για τη διατήρηση της σερβικής τους ταυτότητας.

Ο Μακαριώτατος αναμένεται να ολοκληρώσει αύριο την επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ με την τέλεση Θείας Λειτουργίας στον ναό του Αγίου Σάββα στη Νέα Υόρκη. Αυτή θα είναι η πρώτη Λειτουργία μετά από επτά χρόνια καθώς ο ναός είχε καταστραφεί από πυρκαγιά το Πάσχα του 2016 με τις εργασίες αποκατάστασης να βρίσκονται στην τελική ευθεία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων