12/11/2020 12/11/2020 Συνεχίζουν τις διώξεις των Επισκόπων και των κληρικών στο Μαυροβούνιο. Αυτή τη φορά το κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου της Ποντγκόριτσα πέρασε το βράδυ της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου ο Επίσκοπος Μπουένος Άιρες και Νότιο – Κεντρικής Αμερικής, του Πατριαρχείου της Σερβίας, κ. Κύριλλος, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη Θεία Λειτουργία που τέλεσε την Κυριακή 8...
12 Νοεμβρίου, 2020 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2020 - 8:12

Συνεχίζουν τις διώξεις Επισκόπων στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Συνεχίζουν τις διώξεις Επισκόπων στο Μαυροβούνιο

Συνεχίζουν τις διώξεις των Επισκόπων και των κληρικών στο Μαυροβούνιο. Αυτή τη φορά το κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου της Ποντγκόριτσα πέρασε το βράδυ της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου ο Επίσκοπος Μπουένος Άιρες και Νότιο – Κεντρικής Αμερικής, του Πατριαρχείου της Σερβίας, κ. Κύριλλος, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη Θεία Λειτουργία που τέλεσε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου. 

Ο Επίσκοπος κλήθηκε από τις αρχές κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης καθώς, όπως υποστηρίζουν, παραβίασε με την τέλεση της Θείας λειτουργίας τους κανόνες προστασίας που ισχύουν στη χώρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊου. Υπενθυμίζεται πως με την ίδια κατηγορία τον περασμένο Απρίλιο είχε συλληφθεί ο μακαριστός Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κυρός Αμφιλόχιος, ενώ τον Μάϊο ο Επίσκοπος Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος και οκτώ ακόμη κληρικοί, πάλι με την ίδια αιτιολογία.

Ο Πανιερώτατος έφτασε στην Ασφάλεια της Ποτγκόριτσα συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Μπούζο Μίλονιτς, προκειμένου να καταθέσει στις αρχές.

Μετά την απολογία του ο Επίσκοπος τόνισε μιλώντας σε τοπικά μέσα πως δεν του έκανε εντύπωση η ενέργεια αυτή καθώς το ίδιο είχαν πράξη και στον μακαριστό Μητροπολίτη Αμφιλόχιο, μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του Μαυροβουνίου όπως τον χαρακτήρισε. Παράλληλα, κάλεσε τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, τονίζοντας πως και σε αυτή την περίπτωση βασικός στόχος ήταν η στοχοποίηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο με πρόσχημα τα περιοριστικά μέτρα.

Ο δικηγόρος είπε ότι η Εισαγγελία, με τη βοήθεια της αστυνομίας, θα συνεχίσει να ερευνά αυτήν την υπόθεση μέχρι το τέλος και ότι ενδιαφέρονται για το ποιος οργάνωσε τη Λειτουργία την Κυριακή 8 Νοεμβρίου. «Έχουμε τελειώσει προς το παρόν. Ο επίσκοπος έδωσε κατάθεση υπό την ιδιότητά του ως πολίτη. Θα δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια. Όλα εξαρτώνται από τις ενέργειες της αστυνομίας και του εισαγγελέα» κατέληξε ο δικηγόρος του Επισκόπου.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης μπροστά στο Κέντρο Ασφαλείας, οι πιστοί συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν τον Επίσκοπο Κύριλλο, αλλά και για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη συνεχιζόμενη δίωξη Επισκόπων και κληρικών.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων