28/06/2021 28/06/2021 “Ο λόγος του Επισκόπου πρέπει να βασίζεται στην πίστη στον ζωντανό Θεό” επεσήμανε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στον Επίσκοπο Βαλιέβο κ. Ησύχιο κατά τη διάρκεια της ενθρόνισης του χθες, Κυριακή 27 Ιουνίου στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στο Βαλιέβο. Ο Μακαριώτατος υπενθύμισε στον Επίσκοπο ότι η πίστη, η προσευχή και αγάπη  για το ποίμνιό...
28 Ιουνίου, 2021 - 9:11
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2021 - 9:14

Στην Ενθρόνιση του Επισκόπου Βαλιέβο ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:
Στην Ενθρόνιση του Επισκόπου Βαλιέβο ο Πατριάρχης Σερβίας

“Ο λόγος του Επισκόπου πρέπει να βασίζεται στην πίστη στον ζωντανό Θεό” επεσήμανε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στον Επίσκοπο Βαλιέβο κ. Ησύχιο κατά τη διάρκεια της ενθρόνισης του χθες, Κυριακή 27 Ιουνίου στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στο Βαλιέβο.

Ο Μακαριώτατος υπενθύμισε στον Επίσκοπο ότι η πίστη, η προσευχή και αγάπη  για το ποίμνιό του θα πρέπει πλέον να αποτελούν τη διαρκεί μέριμνα του και του ευχήθηκε να έχει καλή διακονία στα νέα του καθήκοντα στην ιστορική αυτή Επισκοπή.

Μιλώντας προς το ποίμνιο της Επισκοπής ανέφερε ότι ο Πανιερώτατος κ. Ησύχιος θα είναι αντάξιος συνεχιστής των προκατόχων του και τους κάλεσε να σταθούν στο πλευρό του.

Στη συνέχεια ο Επίσκοπος Τούζλας κ. Φώτιος ανέγνωσε την Συνοδική Πράξη για την εκλογή του Πανιερωτάτου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ησύχιος εξελέγη Επίσκοπος Βαλιέβο κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρα εργασιών της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Σερβίας τον περασμένο Μάιο.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων