25/01/2023 25/01/2023 Στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Ουγγαρίας καθώς και για τους σέρβους που κατοικούν στην περιοχή επικεντρώθηκε η συνάντηση που είχαν χθες στη Βουδαπέστη ο Επίσκοπος Βούδας κ. Λουκιανός και η προεδρεύουσα του τριμελούς συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας, Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς. Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία από την Βοσνία-Ερζεγοβίνης ο Πανιερώτατος τόνισε τη σημασία των...
25 Ιανουαρίου, 2023 - 14:27
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2023 - 14:29

Στην Επισκοπή Βούδας η Προεδρεύουσα της Βοσνίας, Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς

Διαδώστε:
Στην Επισκοπή Βούδας η Προεδρεύουσα της Βοσνίας, Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς

Στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Ουγγαρίας καθώς και για τους σέρβους που κατοικούν στην περιοχή επικεντρώθηκε η συνάντηση που είχαν χθες στη Βουδαπέστη ο Επίσκοπος Βούδας κ. Λουκιανός και η προεδρεύουσα του τριμελούς συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας, Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς.

Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία από την Βοσνία-Ερζεγοβίνης ο Πανιερώτατος τόνισε τη σημασία των συναντήσεων σε κρατικό επίπεδο μεταξύ της Ουγγαρίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ενώ προέβη και σε ενημέρωση σχετικά με τον τομέα φροντίδας για τους Σέρβους Ορθοδόξους υπηκόους και τη θρησκευτική κοινότητα στην Ουγγαρία, στην οποία “τέτοιες επισκέψεις σίγουρα δίνουν σημασία στην τοπική κοινωνία”, σύμφωνα με την Επισκοπή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Επισκοπή της Βούδας, η κ. Τσβιγιάνοβιτς επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό και το Επισκοπικό Μουσείο, όπου ενημερώθηκε για την πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά των Σέρβων στην Ουγγαρία.

“Χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ την Επισκοπή και να συζητήσω σημαντικά θέματα, καθώς και να δω όλες τις αξίες και τις αρχαιότητες, που δείχνουν την ανατομία του χρόνου». Είμαι ικανοποιημένη με τον τρόπο που η Ουγγαρία αντιμετωπίζει αυτά που έχουμε εδώ”, δήλωσε.

Η Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων