09/06/2022 10/06/2022 Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Σιλουανός επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Τσέτινιε την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2022, όπου τον υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος. Στην προσφώνηση του μετά τη δοξολογία, ο Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκιος αναφέρθηκε στην περίοδο που ο Επίσκοπος κ. Σιλουανός σπούδαζε στην Ιερατική Σχολή «Άγιος Πέτρος» του...
09 Ιουνίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2022 - 2:54

Στην Ιερά Μονή Τσέτινιε ο Επίσκοπος Αυστραλίας και Nέας Ζηλανδίας

Διαδώστε:
Στην Ιερά Μονή Τσέτινιε ο Επίσκοπος Αυστραλίας και Nέας Ζηλανδίας

Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Σιλουανός επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Τσέτινιε την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2022, όπου τον υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος.

Στην προσφώνηση του μετά τη δοξολογία, ο Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκιος αναφέρθηκε στην περίοδο που ο Επίσκοπος κ. Σιλουανός σπούδαζε στην Ιερατική Σχολή «Άγιος Πέτρος» του Τσέτινιε.

«Έρχεσαι στο σπίτι σου διότι πέρασες πέντε χρόνια θεολογικών διδασκαλιών και εργασιών εδώ» είπε ο Σεβασμιώτατος και, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε: «Μεγάλωσες πνευματικά σε αυτό το ησυχαστήριο και αργότερα συνέχισες την εκπαίδευσή σου στη Ρωσία. Γνωρίζουμε ότι κάθε Επίσκοπος χαίρεται όταν έρχεται στη Σχολή όπου σπούδασε».

Από την πλευρά του ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Σιλουανός στην αντιφώνηση του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιο για την υποδοχή και εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την ευγνωμοσύνη του προς τον Θεό για την παρουσία του στην Σχολή όπου ξεκίνησε να σπουδάζει Θεολογία.

Αναπολώντας την περίοδο των σπουδών του στην Σχολή ο Πανιερώτατος σημείωσε: «Πέρασα τις καλύτερες ημέρες της ζωής μου. Και πράγματι, ένα κομμάτι από αυτόν τον χώρο έμεινε μαζί μου για πάντα και θα μείνει στη βαθιά μνήμη και προσευχή μου».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων