20/08/2020 20/08/2020 Στην ιστορική Μονή του Αγίου Στεφάνου στο Λιπόβατς βρέθηκε το διήμερο 18-19 Αυγούστου ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος προκειμένου να προεξάρχη του πανηγυρικού εορτασμού για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Τον Προκαθήμενο της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας υποδέχτηκε την παραμονή της εορτής ο Επίσκοπος Ναϊσού κ. Αρσένιος και η αδελφότητα της Μονής. Την κυριώνυμη...
20 Αυγούστου, 2020 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2020 - 9:54

Στην ιστορική Μονή του Αγίου Στεφάνου ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:
Στην ιστορική Μονή του Αγίου Στεφάνου ο Πατριάρχης Σερβίας

Στην ιστορική Μονή του Αγίου Στεφάνου στο Λιπόβατς βρέθηκε το διήμερο 18-19 Αυγούστου ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος προκειμένου να προεξάρχη του πανηγυρικού εορτασμού για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Τον Προκαθήμενο της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας υποδέχτηκε την παραμονή της εορτής ο Επίσκοπος Ναϊσού κ. Αρσένιος και η αδελφότητα της Μονής.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο Πατριάρχης κ.κ. Ειρηναίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ενώ μετά το πέρας τελέστηκε κτιτορικό μνημόσυνο στο πίσω μέρος του καθολικού της Μονής. Ακολούθως ευλόγησε σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση τους καρπούς της νέας σοδειάς.

Χθες το απόγευμα ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε και την Ιερά Μονή του Αγίου Ρωμαίου στο Ντούνις όπου έγινε δεκτός από τον Καθηγούμενό της Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό και ξεναγήθηκε στους χώρους της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων