03/09/2022 03/09/2022 Στην Ουγγαρία βρίσκεται ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ο οποίος θα παραμείνει στη χώρα το διήμερο 3-4 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην Ιερά Μητρόπολη Βούδας. Η υποδοχή του Μακαριωτάτου τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου Βουδαπέστης. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι “Σήμερα συγκεντρωθήκαμε σε αυτόν τον υπέροχο ναό για να εορτάσουμε την εκατονταετηρίδα από...
03 Σεπτεμβρίου, 2022 - 20:47
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2022 - 20:57

Στην Ουγγαρία βρίσκεται ο Πατριάρχης Σερβίας – Τονίστηκαν οι φιλικές σχέσεις Σερβίας και Ουγγαρίας

Διαδώστε:
Στην Ουγγαρία βρίσκεται ο Πατριάρχης Σερβίας – Τονίστηκαν οι φιλικές σχέσεις Σερβίας και Ουγγαρίας

Στην Ουγγαρία βρίσκεται ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ο οποίος θα παραμείνει στη χώρα το διήμερο 3-4 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην Ιερά Μητρόπολη Βούδας. Η υποδοχή του Μακαριωτάτου τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου Βουδαπέστης.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

“Σήμερα συγκεντρωθήκαμε σε αυτόν τον υπέροχο ναό για να εορτάσουμε την εκατονταετηρίδα από την ενοποίηση όλων των σερβικών εκκλησιαστικών περιοχών σε ένα μοναδικό Πατριαρχείο Σερβίας, αλλά και για να εορτάσουμε την εικοστή επέτειο της επισκοπικής λειτουργίας του αγαπητού μας αδελφού Επισκόπου Λουκιανού στην Επισκοπή Βούδας” είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Μακαριώτατος.

“Οι πρόγονοί μας βρήκαν το μόνο αληθινό πρότυπο, όχι μόνο για να μην εξαφανιστούν ως λαός, αλλά για να επιβιώσουν και εμπλουτίζοντας τον εαυτό τους, τον πολιτισμό τους, πλούτισαν και τους γύρω τους” τόνισε ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος.

Στη συνέχεια του κηρύγματος του, ο Μακαριώτατος τόνισε το μέγεθος της επίγνωσης της πνευματικής ταυτότητας που είχαν οι πρόγονοι της Σερβίας: Οι πρόγονοι μάς έδειξαν τι είναι πιο σημαντικό για τη ζωή, οργάνωσαν την κοινότητά τους, έχτισαν σχέση με τον Θεό, με το δημιούργημα του Θεού, αλλά και τη σχέση τους με τους άλλους”.

Με την ευκαιρία της άφιξης του Μακαριωτάτου, τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία στον ίδιο Ιερό Ναό.

Από την μεριά του ο Επίσκοπος Βούδας κ. Λουκιανός απηύθυνε χαιρετισμό και είπε ότι πολύ συχνά είχαμε καλές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών και των δύο κρατών: “Εδώ η εν Σερβία Ορθόδοξη Εκκλησία έχει βάλει βαθιά θεμέλια και ρίζες από τον Άγιο Σάββα έως σήμερα. Σήμερα οι Σέρβοι και οι Ούγγροι καλλιεργούν φιλικές σχέσεις. Οι Ορθόδοξοι Σέρβοι που ζουν εδώ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της κοινωνίας σε όλη την ιστορία έως σήμερα”.

 

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος μαζί με Επισκόπους της Σερβικής Εκκλησίας και τον κλήρο της Επισκοπής Βούδας θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό στο Sant’Andreja.

Κατά την επίσκεψή του στη Μητρόπολη Βούδας, ο Σέρβος Πατριάρχης θα συναντηθεί με την ουγγρική κρατική ηγεσία και θα επισκεφθεί σερβικά ιδρύματα στη χώρα.

Πηγή φωτογραφιών: tvhram

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων