01/02/2023 02/02/2023 Με την εξέταση αποδεικτικών στοιχείων συνεχίστηκε την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 στο δικαστήριο του Νίκσιτς η εκδίκαση της υπόθεσης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννικίου και ακόμη οκτώ ιερέων. Υπενθυμίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος και οι ιερείς κατηγορούνται για το αδίκημα της μη συμμόρφωσης με τα υγειονομικά μέτρα περιορισμού επικίνδυνης μολυσματικής νόσου κατά τη...
01 Φεβρουαρίου, 2023 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2023 - 6:14

Στην τελική ευθεία η δίκη του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Στην τελική ευθεία η δίκη του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Με την εξέταση αποδεικτικών στοιχείων συνεχίστηκε την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 στο δικαστήριο του Νίκσιτς η εκδίκαση της υπόθεσης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννικίου και ακόμη οκτώ ιερέων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος και οι ιερείς κατηγορούνται για το αδίκημα της μη συμμόρφωσης με τα υγειονομικά μέτρα περιορισμού επικίνδυνης μολυσματικής νόσου κατά τη λιτάνευση για την εορτή του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ του Θαυματουργού στις 12 Μαΐου 2020. Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκιος -που τότε ήταν Επίσκοπος Νίκσιτς– και οι ιερείς συνελήφθησαν από την Αστυνομία του Μαυροβουνίου και έμειναν κρατούμενοι στο τμήμα επί 72 ώρες.

Κατά την εκδίκαση εξετάστηκε βιντεοσκοπημένο υλικό της Αστυνομίας και της τοπικής τηλεόρασης, το οποίο προσκομίστηκε από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων και τον εισαγγελέα. Για το πρωί της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου έχουν οριστεί οι καταληκτικές αγορεύσεις της υπεράσπισης και της εισαγγελίας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των κατηγορουμένων Σάβα Κόστιτς, δεν αποκλείεται ο δικαστής να εκδώσει την ετυμηγορία αύριο, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, δεδομένου ότι αυτό πρέπει να γίνει εντός τριών ημερών. Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκιος αναμένεται να παραστεί στις καταληκτικές αγορεύσεις.

Όπως έχει υποστηρίξει κατ’ επανάληψη ο δικηγόρος υπεράσπισης Σάβα Κόστιτς, όλα είναι εξαρχής μια κατασκευασμένη σκευωρία από τις αρμόδιες αρχές, διότι ασκήθηκαν διώξεις μόνο σε εννέα άτομα, ενώ ήταν παρόντες σχεδόν 20.000 άνθρωποι στη λιτανεία. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η εισαγγελία ήταν υποχρεωμένη να ασκήσει δίωξη στους υπευθύνους της Αστυνομίας του Νίκσιτς, διότι αμέλησαν να κάνουν το καθήκον τους και κατέστησαν δυνατή τη διεξαγωγή μεγάλης συγκέντρωσης. Επίσης επισήμανε ότι μετά την εν λόγω εκδήλωση, πραγματοποιήθηκαν πολλές μεγάλες συγκεντρώσεις για διάφορους λόγους, κυρίως πολιτικές, που είχαν ως αποτέλεσμα την ευρεία παραβίαση των υγειονομικών μέτρων χωρίς ωστόσο να ασκηθεί καμία δίωξη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων