05/08/2020 05/08/2020 Οι αρχές του Μαυροβουνίου πρέπει να στηρίξουν τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία για να λάβουν την υποστήριξη του λαού, δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. “Η Εκκλησία και ο λαός είναι ένα ενιαίο σύνολο. (…) Απευθυνόμενος στις αρχές του Μαυροβουνίου σήμερα, θα ήθελα να πω τα εξής:...
05 Αυγούστου, 2020 - 8:51
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2020 - 9:46

“Στηρίξτε την εκκλησία, για να σας στηρίξει ο λαός”

Διαδώστε:
“Στηρίξτε την εκκλησία, για να σας στηρίξει ο λαός”

Οι αρχές του Μαυροβουνίου πρέπει να στηρίξουν τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία για να λάβουν την υποστήριξη του λαού, δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.
“Η Εκκλησία και ο λαός είναι ένα ενιαίο σύνολο. (…) Απευθυνόμενος στις αρχές του Μαυροβουνίου σήμερα, θα ήθελα να πω τα εξής: αν θέλετε την υποστήριξη του λαού μην εναντιώνεστε στην Εκκλησία. Υποστηρίξτε την Εκκλησία και, στη συνέχεια, ο λαός θα σας υποστηρίξει” υπογράμμισε συνέντευξή του.


Σύμφωνα με τον Ρώσο Ιεράρχη οι απόπειρες πολιτικών στο Μαυροβούνιο να δημιουργήσουν τη «δική τους» Ορθόδοξη Εκκλησία, χωριστή από τη Σερβική, αποτελούν παραβίαση της ελευθερίας της συνείδησης, της θρησκείας και της παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της εκκλησίας.
«Όταν οι πολιτικοί θέλουν να δημιουργήσουν μια ανεξάρτητη εκκλησία του Μαυροβουνίου, να την αποσπάσουν από τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με αυτό, διότι τα ζητήματα της διοικητικής δομής της εκκλησίας δεν πρέπει να αποφασίζονται από πολιτικούς, αλλά από την ίδια την εκκλησία. Υποστηρίζουμε και θα υποστηρίξουμε την Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σερβία και το Μαυροβούνιο” υπογράμμισε
Εξέφρασε επίσης τον θαυμασμό του για το “θάρρος των Ορθόδοξων Μαυροβουνίου” που δεν φοβόταν να βγουν στους δρόμους.
«Δεν φοβούνται να συλλέξουν υπογραφές για την υπεράσπιση των ιερών τους», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας.

 

“Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι εκείνοι οι πολιτικοί που καταπατούν την Ορθόδοξη Εκκλησία στρέφονται εναντίον του λαού τους. Αυτό αποδεικνύεται από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που βγήκαν στους δρόμους των πόλεων του Μαυροβουνίου. Αυτό αποδεικνύεται από δασκάλους, γιατρούς, ναυτικούς, στρατιωτικό προσωπικό, οι οποίοι συλλέγουν υπογραφές για την υπεράσπιση της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Μαυροβουνίου, η οποία αποτελεί μέρος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας” τόνισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων