03/03/2019 03/03/2019 Ο Πατριάρχης Ειρηναίος θα συμμετάσχει στις ΗΠΑ σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τη σερβική εκκλησία «Άγιος Σάββας» στην Καλιφόρνια, με την ευκαιρία του εορτασμού των 800 χρόνων από την απόκτηση αυτοκεφαλίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τέλος του καλοκαιριού θα μεταβεί στην Καλιφόρνια σύμφωνα με το πρόγραμμα των εορτασμών. Η Εκκλησία απέκτησε αυτοκέφαλο καθεστώς το 1219...
03 Μαρτίου, 2019 - 17:52

Στις ΗΠΑ ο Πατριάρχης Σερβίας για τα 800 χρόνια αυτοκεφαλίας

Διαδώστε:
Στις ΗΠΑ ο Πατριάρχης Σερβίας για τα 800 χρόνια αυτοκεφαλίας

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος θα συμμετάσχει στις ΗΠΑ σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τη σερβική εκκλησία «Άγιος Σάββας» στην Καλιφόρνια, με την ευκαιρία του εορτασμού των 800 χρόνων από την απόκτηση αυτοκεφαλίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Τέλος του καλοκαιριού θα μεταβεί στην Καλιφόρνια σύμφωνα με το πρόγραμμα των εορτασμών.

Η Εκκλησία απέκτησε αυτοκέφαλο καθεστώς το 1219 υπό την ηγεσία του Αγίου Σάββα όταν έγινε ανεξάρτητη Αρχιεπισκοπή της Ζίτσα. Το καθεστώς της αναβαθμίστηκε σε εκείνο του πατριαρχείου το 1346 και στη συνέχεια ήταν γνωστή ως Σερβικό Πατριαρχείο του Ιπεκίου το πατριαρχείο καταργήθηκε από τους Οθωμανούς Τούρκους το 1766. Η νεότερη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία επανιδρύθηκε το 1920 μετά την ενοποίηση του Πατριαρχείου του Καρόβατσι της Μητρόπολης του Βελιγραδίου και της Μητρόπολης του Μαυροβουνίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων