04/01/2024 04/01/2024 Στην ιερά καθέδρα των Σέρβων Πατριαρχών στο Πετς του Κοσσυφοπεδίου θα εορτάσει τα Χριστούγεννα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, ο οποίος αφίχθη χθες το απόγευμα στην περιοχή. Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας, ύστερα από την περσινή έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή, επέλεξε φέτος να εορτάσει μαζί με τον σερβικό λαό στο Κοσσυφοπέδιο και τα...
04 Ιανουαρίου, 2024 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2024 - 8:53

Στο Κοσσυφοπέδιο για τα Χριστούγεννα ο Πατριάρχης Σερβίας – Προσκύνησε την Παναγία του Πετς

Διαδώστε:
Στο Κοσσυφοπέδιο για τα Χριστούγεννα ο Πατριάρχης Σερβίας – Προσκύνησε την Παναγία του Πετς

Στην ιερά καθέδρα των Σέρβων Πατριαρχών στο Πετς του Κοσσυφοπεδίου θα εορτάσει τα Χριστούγεννα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, ο οποίος αφίχθη χθες το απόγευμα στην περιοχή.

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας, ύστερα από την περσινή έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή, επέλεξε φέτος να εορτάσει μαζί με τον σερβικό λαό στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Κατά την άφιξη του τον Πατριάρχη Σερβίας υποδέχθηκε η Καθηγουμένη της Μονής, Μοναχή Χαριτίνη, με την αδελφότητα. Στη συνέχεια στο Καθολικό της Μονής τελέστηκε δέηση επί τη υποδοχή, στην οποία παρέστη και ο Καθηγούμενος της Μονής Βισόκι Ντέτσανι, Αρχιμανδρίτης Σάββας.

“Είμαι ευγνώμων προς τον Τριαδικό Θεό, τον Άγιο Σάββα και τους Αγίους μας που με αξίωσαν να επισκεφθώ αυτόν τον ιερό τόπο και να προσκυνήσω την ιερά εικόνα της Παναγίας του Πετς”, δήλωσε ο Μακαριώτατος.

“Θεού θέλοντος, αυτές τις ημέρες θα επισκεφθώ μοναστήρια στο Κόσοβο και θα εορτάσω μαζί σας την κατά Σάρκα Γέννηση του Κυρίου μας”, είπε.

Φωτογραφίες: spc.sr, TV HRAM

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων