15/04/2019 15/04/2019 Το Πρίζρεν επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας, κ.κ. Ειρηναίος το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Κοσσυφοπέδιο. Ο Πατριάρχης συνοδευόταν από τον Επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης, κ. Θεοδόσιο και περπάτησε στους δρόμους του Πρίζρεν, όπου έζησε επί δώδεκα έτη. Ο Πατριάρχης Σερβίας επισκέφθηκε την Μονή Αγίων Ταξιαρχών κοντά στο Πρίζρεν. Εν...
15 Απριλίου, 2019 - 8:05

Στο Κοσσυφοπέδιο ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:
Στο Κοσσυφοπέδιο ο Πατριάρχης Σερβίας

Το Πρίζρεν επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας, κ.κ. Ειρηναίος το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο Πατριάρχης συνοδευόταν από τον Επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης, κ. Θεοδόσιο και περπάτησε στους δρόμους του Πρίζρεν, όπου έζησε επί δώδεκα έτη.

Ο Πατριάρχης Σερβίας επισκέφθηκε την Μονή Αγίων Ταξιαρχών κοντά στο Πρίζρεν. Εν συνεχεία μετέβη στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας της Λιέβισκα (1306-1307), την οποία είχαν μετατρέψει οι Τούρκοι σε τζαμί και αναστηλώθηκε το 1950.


Ο ναός έχει υπέροχες μεσαιωνικές τοιχογραφίες, ωστόσο υπέστη μεγάλες καταστροφές κατά τη διάρκεια των ένοπλων συγκρούσεων στην περιοχή το 2004. Το 2006 εντάχθηκε από την UNESCO στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς σε κίνδυνο.

Στο τέλος, επισκέφθηκε το κτήριο της περίφημης Θεολογικής σχολής του Πρίζρεν, στο οποίο ήταν καθηγητής και πρύτανης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων