03/07/2021 14/07/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr “Στο Μαυροβούνιο κανείς δεν πρέπει υφίσταται διακρίσεις για κανένα λόγο και ειδικά θεσμοί οι οποίοι αποτελούν θεμελιώδεις πυλώνες του κράτους και της πνευματικής και πολιτιστικής μας ταυτότητας”. Αυτά τόνισε ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους Επισκόπους Μιλεσέβου κ. Αθανάσιο και Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης...
03 Ιουλίου, 2021 - 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2021 - 11:30

“Στο Μαυροβούνιο κανείς δεν πρέπει υφίσταται διακρίσεις”

Διαδώστε:
“Στο Μαυροβούνιο κανείς δεν πρέπει υφίσταται διακρίσεις”

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

“Στο Μαυροβούνιο κανείς δεν πρέπει υφίσταται διακρίσεις για κανένα λόγο και ειδικά θεσμοί οι οποίοι αποτελούν θεμελιώδεις πυλώνες του κράτους και της πνευματικής και πολιτιστικής μας ταυτότητας”. Αυτά τόνισε ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους Επισκόπους Μιλεσέβου κ. Αθανάσιο και Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ. Δημήτριο.

Αφορμή της συνάντησης ήταν να διευθετηθούν τα ζητήματα τα οποία αφορούν το Ενοποιημένο Μητρώο Θρησκευτικών Κοινοτήτων καθώς οι ως άνω Επισκοπές έχουν εδάφη τα οποία περιλαμβάνονται στην επικράτεια του Μαυροβουνίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Κριβοκάπιτς παρέδωσε την απόφαση εγγραφής στο Μητρώο στον Επίσκοπο Ζαχουμίου κ. Δημήτριο ενώ έλαβε το αίτημα που υπέβαλε για την εγγραφή στο Μητρώο αυτό ο Επίσκοπος Μιλεσέβου κ. Αθανάσιος.  Παρόμοια διευθέτηση των ζητημάτων έχει γίνει με τη Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας και την Επισκοπή Μπουντίμλιε και Νίκσιτς, σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές του νέου νόμου για τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Ο Πρωθυπουργός Κριβοκάπιτς, καλωσορίζοντας τους Επισκόπους, δήλωσε ότι το κράτος δικαίου είναι θεμελιώδης αξία κάθε κοινωνίας και ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου θέλει κάθε άτομο στη χώρα να αισθάνεται ασφάλεια για τα δικαιώματά του. “Ζούμε σε μια εποχή που τα κράτη καλούνται να συνεργαστούν, έτσι ώστε όλες οι θρησκευτικές κοινότητες στο Μαυροβούνιο, ειδικά οι παραδοσιακές και οι ηγέτες τους, να θεωρούνται φίλοι και εταίροι’, υπογράμμισε.

Από την πλευρά τους οι Επίσκοποι ευχαρίστησαν τον κ. Κριβοκάπιτς για τη συνάντηση, δηλώνοντας “Πιστεύουμε ότι το ζήτημα της Συνθήκης είναι πολύ σημαντικό. Η βασική συμφωνία αναφέρεται αποκλειστικά στη ζωή των επισκοπών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο. Ως επίσκοποι των προαναφερθέντων επισκοπών, υποσχεθήκαμε στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση ότι στο εγγύς μέλλον, για τα συμφέροντα της Εκκλησίας, του κράτους και των πιστών, θα κάνουμε τα πάντα από την πλευρά μας, Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, να υπογράψουν τη Βασική Συμφωνία το συντομότερο δυνατόν”. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων