10/08/2022 10/08/2022 Το Μαυροβούνιο, συγκεκριμένα το Χέρτζεκ Νόβι, αναμένεται να επισκεφθεί ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος το διήμερο 14 και 15 Αυγούστου προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 640 χρόνια από την ίδρυση της πόλης και την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου Στεφάνου (με το Ιουλιανό ημερολόγιο). Του Νικόλαου Ζαΐμη  Η...
10 Αυγούστου, 2022 - 9:35
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2022 - 9:36

Στο Μαυροβούνιο θα μεταβεί ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:
Στο Μαυροβούνιο θα μεταβεί ο Πατριάρχης Σερβίας

Το Μαυροβούνιο, συγκεκριμένα το Χέρτζεκ Νόβι, αναμένεται να επισκεφθεί ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος το διήμερο 14 και 15 Αυγούστου προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 640 χρόνια από την ίδρυση της πόλης και την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου Στεφάνου (με το Ιουλιανό ημερολόγιο).

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Η επίσκεψη αυτή του Μακαριωτάτου θα πραγματοποιηθεί λίγες μόνο ημέρες μετά την υπογραφή της Θεμελιώδους Συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου και της Εκκλησίας της Σερβίας με την οποία ρυθμίζονται όλα τα εκκρεμή ζητήματα για την εκκλησία στο Μαυροβούνιο.

Η τελευταία φορά που ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας είχε επισκεφθεί το Μαυροβούνιο ήταν επεισοδιακή καθώς εθνικιστική κύκλοι είχαν δημιουργήσει προβλήματα με αφορμή την παρουσία του στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας με τις δυνάμεις ασφαλείας να επιστρατεύουν ελικόπτερο για την άφιξη του Πατριάρχη στη Μονή Τσέτνιε.

Το πρόγραμμα

Τις επετειακές εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Δήμος Χέρτζεκ Νόβι και η Μητρόπολη Μαυροβουνίου. Η πανηγυρική υποδοχή του Πατριάρχη θα πραγματοποιηθεί στις 14 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Herceg Stefan ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει τελετή στον Πύργο Kanli.

Ανήμερα της εορτής της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Στεφάνου 15 Αυγούστου ( 2 Αυγούστου με το Ιουλιανό ημερολόγιο), ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος θα προεξάρχει στη Θεία Λειτουργία στη Μονή Σάβινα.

Την ίδια μέρα, τις απογευματινές ώρες, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της πολιτιστικής και πνευματικής εκδήλωσης «Trg od Cyrillica» στην πύλη του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Σωτήρος στην Τοπλά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων