26/01/2023 26/01/2023 Ο ναός του Αγίου Σάββα στη Νέα Υόρκη ήταν ο πρώτος σταθμός επίσκεψης του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης, 24 Ιανουαρίου, στη Νέα Υόρκη όπου θα παραμείνει έως και τις 28 Ιανουαρίου. Στο πλαίσιο των επίσημων επισκέψεων ο Μακαριώτατος...
26 Ιανουαρίου, 2023 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2023 - 9:24

Στο ναό του Αγίου Σάββα στη Νέα Υόρκη ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος

Διαδώστε:
Στο ναό του Αγίου Σάββα στη Νέα Υόρκη ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος

Ο ναός του Αγίου Σάββα στη Νέα Υόρκη ήταν ο πρώτος σταθμός επίσκεψης του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης, 24 Ιανουαρίου, στη Νέα Υόρκη όπου θα παραμείνει έως και τις 28 Ιανουαρίου. Στο πλαίσιο των επίσημων επισκέψεων ο Μακαριώτατος βρέθηκε χθες στο ναό του Αγίου Σάββα ο οποίος βρίσκεται υπό αποκατάσταση καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε το Πάσχα του 2016 επέφερε τεράστιες καταστροφές.

Ο Πατριάρχης Σερβίας ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον προϊστάμενο του ναού π. Živojin Jakovljević. Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα προηγούμενα έξι χρόνια παρατηρήθηκε σημαντική πρόοδος στις εργασίες, αλλά υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά και απαιτείται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και συμμετοχή στην αποκατάσταση του ναού του Αγίου Σάββα.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος ευχήθηκε με τη βοήθεια του Αγίου προστάτη της Σερβίας σύντομα τα έργα να ολοκληρωθούν.

Ανήμερα της εορτής του διαφωτιστή και προστάτη των Σέρβων, Αγίου Σάββα, στις 27 Ιανουαρίου (σύμφωνα με το ιουλιανό ημερολόγιο), ο Πατριάρχης Σερβίας θα λάβει μέρος στις πανηγυρικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Υόρκη.

Η επίσημη επίσκεψη αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 5 Φεβρουαρίου. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων