09/10/2022 09/10/2022 Στο Παρίσι βρίσκεται από χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος με αφορμή τη σημερινή ενθρόνιση του νέου Επισκόπου Δυτικής Ευρώπης (Πατριαρχείο Σερβίας) κ. Ιουστίνου, μέχρι πρότινος Βοηθού Επισκόπου του Πατριάρχη στο Βελιγράδι. Η επίσημη υποδοχή έγινε στον Ναό του Αγίου Σάββα όπου ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στην Δοξολογία και εν συνεχεία στην ακολουθία του Εσπερινού. Παρέστησαν...
09 Οκτωβρίου, 2022 - 9:06
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2022 - 9:08

Στο Παρίσι ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Στο Παρίσι ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Παρίσι βρίσκεται από χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος με αφορμή τη σημερινή ενθρόνιση του νέου Επισκόπου Δυτικής Ευρώπης (Πατριαρχείο Σερβίας) κ. Ιουστίνου, μέχρι πρότινος Βοηθού Επισκόπου του Πατριάρχη στο Βελιγράδι.

Η επίσημη υποδοχή έγινε στον Ναό του Αγίου Σάββα όπου ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στην Δοξολογία και εν συνεχεία στην ακολουθία του Εσπερινού.

Παρέστησαν Επισκόπους του Πατριαρχείου Σερβίας, κληρικοί και πλήθος κόσμου. Τον Προκαθήμενο της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας προσφώνησε και καλωσόρισε στο Παρίσι ο Επίσκοπος Μ. Βρετανίας και Σκανδιναβίας κ. Δοσίθεος, Τοποτηρητής της Επισκοπής Δυτικής Ευρώπης.

Στην ομιλία του ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος ευχαρίστησε για την υποδοχή τους Αρχιερείς και τον λαό υπογραμμίζοντας ότι η Ορθόδοξη πίστη διαμόρφωσε τον σερβικό λαό, τόσο στην ατομική ζωή του καθενός όσο και στο έθνος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων