12/10/2023 13/10/2023 Με τον Ειδικό Εντεταλμένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κοσσυφοπέδιο Τόμας Σουνιόγκ συναντήθηκε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος στην καθέδρα της Επισκοπής την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ανοιχτού διαλόγου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας, μαζί με τις άλλες...
12 Οκτωβρίου, 2023 - 21:33
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2023 - 2:45

Στον Επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης ο Ειδικός Εντεταλμένος της ΕΕ στο Κοσσυφοπέδιο

Διαδώστε:
Στον Επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης ο Ειδικός Εντεταλμένος της ΕΕ στο Κοσσυφοπέδιο

Με τον Ειδικό Εντεταλμένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κοσσυφοπέδιο Τόμας Σουνιόγκ συναντήθηκε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος στην καθέδρα της Επισκοπής την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ανοιχτού διαλόγου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας, μαζί με τις άλλες θρησκευτικές κοινότητες, οφείλουν να είναι σημαντικός παράγοντας συμφιλίωσης στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο Επίσκοπος κ. Θεοδόσιος τόνισε τη σημασία της συνέχισης του διαλόγου, καθώς και της αποκλιμάκωσης, ως βάση για τη μείωση των εντάσεων μετά τις αιματηρές συμπλοκές της 24ης Σεπτεμβρίου μεταξύ Σέρβων και αστυνομίας του Κοσόβου στο χωριό Μπάνισκο κοντά στην Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου.

Επίσης υπογράμμισε ότι αυτή η τραγική κατάσταση δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για την Πρίστινα να ξεχάσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε στο πλαίσιο του διαλόγου και της διαδικασίας αποκλιμάκωσης. Επισήμανε δε ότι η εκπλήρωση αυτών των υποχρεώσεων θα ωφελήσει όλους, ιδιαίτερα αυτούς που ζουν στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, οι οποίοι δεν συνέβαλαν σε αυτήν την κατάσταση, αλλά υφίστανται τις συνέπειες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων