18/02/2024 18/02/2024 Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται από την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 και για δεύτερη φορά εντός δώδεκα μηνών, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στο πλαίσιο 6ήμερης επίσκεψης. Ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του έτυχαν θερμής υποδοχής στο αεροδρόμιο από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Αγίου Σάββα στο Μανχάταν πρωθιερέα-σταυροφόρο, Δρ. Ζίβογιν Γιακόβλεβιτς, καθώς και παιδιά...
18 Φεβρουαρίου, 2024 - 10:34
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2024 - 11:21

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στη Νέα Υόρκη ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:
Στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στη Νέα Υόρκη ο Πατριάρχης Σερβίας

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται από την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 και για δεύτερη φορά εντός δώδεκα μηνών, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στο πλαίσιο 6ήμερης επίσκεψης.

Ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του έτυχαν θερμής υποδοχής στο αεροδρόμιο από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Αγίου Σάββα στο Μανχάταν πρωθιερέα-σταυροφόρο, Δρ. Ζίβογιν Γιακόβλεβιτς, καθώς και παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος, συνοδευόμενος από μέλη της τοπικής Σερβικής κοινότητας επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Μανχάταν και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης

Ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι τους τελευταίους δώδεκα μήνες έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια, η οποία φαίνεται από την πρόοδο των εργασιών στον Ναό, όπου ένα χρόνο πριν τέλεσε Θεία Λειτουργία για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη ο Μακαριώτατος θα έχει αρκετές συναντήσεις εργασίας για το ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών στο Ναό ο οποίος βρίσκεται υπό αποκατάσταση, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε το Πάσχα του 2016 επέφερε τεράστιες καταστροφές.

Ακόμη ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος θα ιερουργήσει στον υπό αποκατάσταση Ιερό Ναό σήμερα, Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, ανήμερα της συμπλήρωσης τριών χρόνων από την εκλογή του στον θρόνο του Αγίου Σάββα, σε διαδοχή του μακαριστού Πατριάρχη κυρού Ειρηναίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων