01/03/2020 01/03/2020 Τον ειδικό εντεταλμένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη κ. Γιόχαν Σάττλερ υποδέχτηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομος την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020. Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του κ. Σάττλερ στον Σεβασμιώτατο από τον Σεπτέμβριο του 2019 όταν και ο Αυστριακός διπλωμάτης ανέλαβε τα καθήκοντα του. Ο κ. Σάττλερ έχει αναλάβει επίσης καθήκοντα αρχηγού...
01 Μαρτίου, 2020 - 10:29
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2020 - 11:43

Στον Μητρ. Δαμπροβοσνίας ο ειδ. εντεταλμένος της Ε.Ε. στην Βοσνία

Διαδώστε:
Στον Μητρ. Δαμπροβοσνίας ο ειδ. εντεταλμένος της Ε.Ε. στην Βοσνία

Τον ειδικό εντεταλμένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη κ. Γιόχαν Σάττλερ υποδέχτηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομος την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020. Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του κ. Σάττλερ στον Σεβασμιώτατο από τον Σεπτέμβριο του 2019 όταν και ο Αυστριακός διπλωμάτης ανέλαβε τα καθήκοντα του. Ο κ. Σάττλερ έχει αναλάβει επίσης καθήκοντα αρχηγού της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σαράγεβο.

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

Αρχικά, ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον κ. Σάττλερ και εξέφρασε την χαρά του για την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει μαζί του, ενώ παράλληλα, παρουσίασε ιστορικά στοιχεία για την Ιερά Μητρόπολη Δαμπροβοσνίας.

Από τη πλευρά του, ο ειδικός εντεταλμένος της Ε.Ε. ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την υποδοχή και εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατό η επίσκεψη να πραγματοποιηθεί πρωτύτερα.

Επίσης, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το θέμα του ρόλου της Εκκλησίας και των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η συμβολή τους στην αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου στην χώρα.

Τέλος, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Σαράγεβο και τους τρόπους επίλυσης τους με τον Σεβασμιώτατο να ζητάει την βοήθεια και την υποστήριξη του κ. Σάττλερ προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων