15/09/2020 15/09/2020 Νέα συνάντηση με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο πρόεδρος Βούτσιτς ενημέρωσε τον Μακαριώτατο αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια που πραγματοποιήθηκαν στην Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες στις αρχές του μήνα, καθώς και για τις επαφές που είχε με άλλους διεθνείς ηγέτες....
15 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2020 - 8:48

Στον Πατριάρχη Σερβίας ο πρόεδρος Βούτσιτς

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Σερβίας ο πρόεδρος Βούτσιτς

Νέα συνάντηση με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος Βούτσιτς ενημέρωσε τον Μακαριώτατο αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια που πραγματοποιήθηκαν στην Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες στις αρχές του μήνα, καθώς και για τις επαφές που είχε με άλλους διεθνείς ηγέτες. Ειδικότερα, μίλησαν για τις συνθήκες που βιώνει ο σερβικός λαός στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, στο Μαυροβούνιο, στην Κροατία και στην Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Επίσης, ο πρόεδρος ενημέρωσε τον Πατριάρχη κ.κ. Ειρηναίο για ορισμένα φιλόδοξα έργα που προγραμματίζονται στη Σερβία. Ο Μακαριώτατος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επενδύσεις του κράτους στη βελτίωση του συστήματος υγείας και ιδιαίτερα επαίνεσε το γεγονός ότι το κράτος ξεκίνησε γρήγορα την ανοικοδόμηση δέκα γενικών νοσοκομείων και την κατασκευή μίας νέας κλινικής στο Βελιγράδι.

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι αυτή είναι μόνο η πρώτη φάση και ότι έχει προγραμματιστεί η δημιουργία τριάντα ακόμη γενικών νοσοκομείων, καθώς και η κατασκευή κλινικών κέντρων στο Νόβι Σαντ και στο Κραγκούγιεβατς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων