22/10/2022 22/10/2022 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 στο Βελιγράδι την Εκπρόσωπο της UNICEF στη Σερβία Ντεγιάνα Κοσταντίνοβα. Κατά την διάρκεια της συνομιλίας που διεξήχθη σε κλίμα αλληλοσεβασμού στο Πατριαρχικό Μέγαρο, οι δύο πλευρές τόνισαν την αναγκαιότητα της ενίσχυσης της κοινωνικής ευθύνης απέναντι σε όσους χρήζουν βοήθεια και ιδιαίτερα απέναντι στις...
22 Οκτωβρίου, 2022 - 15:47
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2022 - 15:20

Στον Πατριάρχη Πορφύριο η Εκπρόσωπος της UNICEF στη Σερβία

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Πορφύριο η Εκπρόσωπος της UNICEF στη Σερβία

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 στο Βελιγράδι την Εκπρόσωπο της UNICEF στη Σερβία Ντεγιάνα Κοσταντίνοβα.

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας που διεξήχθη σε κλίμα αλληλοσεβασμού στο Πατριαρχικό Μέγαρο, οι δύο πλευρές τόνισαν την αναγκαιότητα της ενίσχυσης της κοινωνικής ευθύνης απέναντι σε όσους χρήζουν βοήθεια και ιδιαίτερα απέναντι στις φτωχές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η κα. Κοσταντίνοβα επεσήμανε ότι η Εκκλησία και οι θρησκευτικές κοινότητες, και ιδιαίτερα οι ηγέτες τους, διαδραματίζουν επωφελή και ευεργετικό ρόλο, διότι υπερασπίζονται αξίες όπως η ειρήνη, ο διάλογος και η ανεκτικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε η Εκπρόσωπος της UNICEF, έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν με ακόμη μεγαλύτερη συνέπεια στην υπέρβαση των κοινωνικών προβλημάτων, ιδιαίτερα εκείνα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη οικογένεια.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι η Εκκλησία της Σερβίας κάνει ότι είναι δυνατό για να δείξει το ανθρωπιστικό της πρόσωπο μέσα από συνεχείς φιλανθρωπικές δράσεις.

Στην συνάντηση παρέστη επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μάρτσα κ. Σάββας, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων