02/11/2022 03/11/2022 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022 στο Βελιγράδι τον Πρέσβη της Ιταλίας στη Σερβία Λούκα Γκόρι. Στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο πλευρών που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα στο Πατριαρχικό Μέγαρο, βρέθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Επίσης οι δύο πλευρές τόνισαν την...
02 Νοεμβρίου, 2022 - 21:59
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2022 - 2:47

Στον Πατριάρχη Πορφύριο ο Πρέσβης της Ιταλίας στη Σερβία

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Πορφύριο ο Πρέσβης της Ιταλίας στη Σερβία

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022 στο Βελιγράδι τον Πρέσβη της Ιταλίας στη Σερβία Λούκα Γκόρι.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο πλευρών που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα στο Πατριαρχικό Μέγαρο, βρέθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Επίσης οι δύο πλευρές τόνισαν την αναγκαιότητα της περαιτέρω ενίσχυσης των φιλικών σχέσεων μεταξύ του Σερβικού και του Ιταλικού λαού.

Ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας οφείλει μεγάλη ευγνωμοσύνη στους Ιταλούς αξιωματικούς και στρατιώτες που αποτελούν μέρος της KFOR (διεθνής ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο), επειδή προστατεύουν με μεγάλη υπευθυνότητα και αφοσίωση ιστορικά μοναστήρια, ναούς και άλλα σημαντικά προσκυνήματα στο Κοσσυφοπέδιο και στα Μετόχια. Πρόσθεσε δε ότι οφείλει ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι η παρουσία τους συμβάλλει στο αίσθημα ασφάλειας του Σερβικού λαού στην περιοχή ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.

Από την πλευρά του ο κ. Γκόρι τόνισε ότι ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίτευξη των στόχων. Παράλληλα εξέφρασε την προθυμία του να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην ουσιαστική βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών με σκοπό την επίτευξη της σταθερότητας, της ειρήνης και της ασφάλειας.

Στην συνάντηση παρέστη επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μάρτσα κ. Σάββας, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου και o Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ιταλίας στη Σερβία Τζουζέπε Τσιρίλο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων