02/11/2021 02/11/2021 Τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο επισκέφθηκε στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βελιγράδι η Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλης κ. Αννίτα Δημητρίου. Στην εγκάρδια συνομιλία που είχε με την Πρόεδρο, ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας τόνισε τη μεγάλη σημασία της περαιτέρω προώθησης του αμοιβαίου σεβασμού και αγάπης μεταξύ των δύο αδελφών Ορθοδόξων χωρών, Σερβίας και Κύπρου. ...
02 Νοεμβρίου, 2021 - 13:37
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2021 - 13:39

Στον Πατριάρχη Σερβίας η Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Σερβίας η Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής

Τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο επισκέφθηκε στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βελιγράδι η Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλης κ. Αννίτα Δημητρίου.

Στην εγκάρδια συνομιλία που είχε με την Πρόεδρο, ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας τόνισε τη μεγάλη σημασία της περαιτέρω προώθησης του αμοιβαίου σεβασμού και αγάπης μεταξύ των δύο αδελφών Ορθοδόξων χωρών, Σερβίας και Κύπρου. 

Ο Πατριάρχης επεσήμανε επίσης ότι, δεδομένων των πειρασμών που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες, θα πρέπει να έχουν ως βασική αρχή τους τη διατήρηση και προώθηση της ειρήνης. Υπό αυτή την έννοια, Πατριάρχης Πορφύριος και Αννίτα Δημητρίου υπογράμμισαν το κλίμα κατανόησης που υπάρχει για τα προβλήματα, δεδομένου ότι τμήματα των εδαφών και των δύο χωρών καταλήφθηκαν βίαια και ο ορθόδοξος πληθυσμός εκδιώχθηκε τόσο στην Κύπρο όσο και στη Σερβία. Τέλος, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επίλυση όλων των προβλημάτων μπορεί να επιτευχθεί μόνο από το δρόμο της ειρήνης.

Η κ. Δημητρίου ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την υποδοχή και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Κύπρο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων