19/08/2021 19/08/2021 Συνάντηση με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Σερβία Τόμας Σιμπ είχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021. Ο Πρέσβης έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μακαριώτατο στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι. Κατά την διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Επίσης, στο επίκεντρο βρέθηκαν...
19 Αυγούστου, 2021 - 17:58
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2021 - 18:19

Συνάντηση Πατριάρχη Σερβίας με τον Πρέσβη της Γερμανίας

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Σερβίας με τον Πρέσβη της Γερμανίας

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Σερβία Τόμας Σιμπ είχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021.

Ο Πρέσβης έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μακαριώτατο στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι. Κατά την διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Επίσης, στο επίκεντρο βρέθηκαν τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι λαοί των Δυτικών Βαλκανίων. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας τόνισε σχετικά με το ζήτημα ότι προσεύχεται στον Θεό για την ειρήνη μεταξύ των λαών και την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων.

Από την πλευρά του ο Γερμανός Πρέσβης ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για τις εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Σερβίας σε πολιτιστικό, καλλιτεχνικό, διαθρησκευτικό και οικονομικό επίπεδο. Παράλληλα, αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στο ποιμαντικό έργο του Πατριάρχη Σερβίας και ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει με σκοπό να επικρατήσει η ειρήνη στη ευρύτερη περιοχή.

Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Γραμματέας του Πατριαρχείου Σερβίας, Διάκονος Αλέξανδρος Πράστσεβιτς και ο Β’ Γραμματέας της Πρεσβείας Ντανιέλ Μοζένι Αχαβάν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων