26/08/2023 26/08/2023 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023 στο Πατριαρχικό Μέγαρο τον νέο Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στο Βελιγράδι Έντουαρντ Φέργκιουσον. Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε τον Βρετανό Πρέσβη και εξέφρασε ευχές για κάθε επιτυχία στο έργο του στο πλαίσιο της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης...
26 Αυγούστου, 2023 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2023 - 15:22

Στον Πατριάρχη Σερβίας ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στο Βελιγράδι

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Σερβίας ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στο Βελιγράδι

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023 στο Πατριαρχικό Μέγαρο τον νέο Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στο Βελιγράδι Έντουαρντ Φέργκιουσον.

Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε τον Βρετανό Πρέσβη και εξέφρασε ευχές για κάθε επιτυχία στο έργο του στο πλαίσιο της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Φέργκιουσον αναφέρθηκε στις θέσεις της χώρας του πάνω σε μια σειρά επίκαιρων ζητημάτων, ενώ από την πλευρά του ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος τόνισε ότι ο ίδιος προσωπικά και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας στο σύνολό της είναι πλήρως δεσμευμένοι στη διατήρηση της ειρήνης μεταξύ όλων των χωρών, ιδιαίτερα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και στο Κοσσυφοπέδιο και στα Μετόχια.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο Μακαριώτατος επανάλαβε τη γνωστή θέση της Ορθοδόξου Εκκλησίας ότι υπάρχει αρκετός χώρος στο Κοσσυφοπέδιο και στα Μετόχια τόσο για τους Σέρβους όσο και για τους Αλβανούς . Ωστόσο επισήμανε ότι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του κράτους της Σερβίας και έχουν ανυπολόγιστη πνευματική και ιστορική σημασία για τους ορθόδοξους Σέρβους. Σε αυτό το πλαίσιο, εκτίμησε ότι οι ατεκμηρίωτες δηλώσεις ορισμένων προσώπων από την πολιτική ζωή της Μεγάλης Βρετανίας για τη Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας δεν συνεισφέρυν στη διατήρηση της ειρήνης.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον Βρετανό Πρέσβη να κάνει δώρο στον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο μια κοινή φωτογραφία τους με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ τραβηγμένη το 2016 στην Ιερά Μονή Αγίων Αρχαγγέλων Κοβίλιε.

Αναφερόμενος στην συνάντηση του με τον Πατριάρχη Σερβίας, ο Βρετανός Πρέσβης σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, τον Μακαριώτατο ως έναν «σημαντικό υποστηρικτή» της συμφιλίωσης στην περιοχή.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων