06/07/2021 07/07/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Συνάντηση με τους τρεις νέους πρέσβεις της Σερβίας στη Συρία, στο Μαρόκο και στο Κονγκό κ.κ. Ράντοβαν Στογιάνοβιτς, Ιβάν Μπάουερ και Μίρολιουμπ Γέφτιτς αντίστοιχα, είχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Οι Σέρβοι διπλωμάτες έτυχαν θερμής υποδοχής από τον...
06 Ιουλίου, 2021 - 14:16
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2021 - 1:08

Στον Πατριάρχη Σερβίας οι πρέσβεις σε Συρία, Μαρόκο, Κονγκό

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Σερβίας οι πρέσβεις σε Συρία, Μαρόκο, Κονγκό
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Συνάντηση με τους τρεις νέους πρέσβεις της Σερβίας στη Συρία, στο Μαρόκο και στο Κονγκό κ.κ. Ράντοβαν Στογιάνοβιτς, Ιβάν Μπάουερ και Μίρολιουμπ Γέφτιτς αντίστοιχα, είχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Οι Σέρβοι διπλωμάτες έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Μακαριώτατο, ο οποίος κατά την διάρκεια της συνάντησης που ακολούθησε, αναφέρθηκε στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ κρατών, λαών, εκκλησιών και θρησκευτικών κοινοτήτων σε όλα τα επίπεδα, δεδομένου ότι ιστορικά η πάγια θέση της Εκκλησίας της Σερβίας είναι υπέρ του ανοιχτού και ειλικρινούς διαθρησκευτικού διαλόγου.

Από την πλευρά τους, οι Σέρβοι πρέσβεις ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Σερβίας για την συνάντηση καθώς και για τις χρήσιμες συμβουλές και την καθοδήγηση αναφορικά με την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους με γνώμονα το συμφέρον του Σερβικού λαού.

Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Πανιερ. Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος, ο Πανιερ. Επίσκοπος Σβορνικίου και Τούζλας κ. Φώτιος και ο Πανιερ. Επίσκοπος πρώην εν Καναδά κ. Γεώργιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων