09/10/2019 09/10/2019 Το Παράσημο του Τάγματος του Αγίου Σάββα, ιδρυτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας, απένειμε στο πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντρ Βούτσιτς, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος, με αφορμή την συμπλήρωση των 800 ετών της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της χώρας. Ο Αλ. Βούτσιτς δήλωσε ότι το εν λόγω παράσημο αποτελεί έναν ακόμα λόγο να αγωνισθεί για το Κοσσυφοπέδιο...
09 Οκτωβρίου, 2019 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2019 - 9:28

Στον Σέρβο πρόεδρο το Παράσημο του Τάγματος του Αγίου Σάββα

Διαδώστε:
Στον Σέρβο πρόεδρο το Παράσημο του Τάγματος του Αγίου Σάββα

Το Παράσημο του Τάγματος του Αγίου Σάββα, ιδρυτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας, απένειμε στο πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντρ Βούτσιτς, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος, με αφορμή την συμπλήρωση των 800 ετών της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της χώρας.

Ο Αλ. Βούτσιτς δήλωσε ότι το εν λόγω παράσημο αποτελεί έναν ακόμα λόγο να αγωνισθεί για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και να στηρίξει τους Σέρβους που ζουν δυτικά του Δούναβη, στο Μαυροβούνιο και αλλού.
“Οι Σέρβοι θα γίνουν ένα και η αλήθεια θα ξεπεράσει το ψέμα”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας , εκφράζοντας την βαθύτατη ευγνωμοσύνη και συγκίνηση για την διάκριση αυτή,

Το παράσημο του Τάγματος του Αγίου Σάββα, πρώτου βαθμού, είναι η υψηλότερη διάκριση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

“Είμαστε ευγνώμονες στον Θεό ότι μετά από πολλούς δύσκολους χρόνους και ευκαιρίες έχουμε δει ότι η Εκκλησία και το κράτος συμπορεύονται κάτω από τον λόγο του Θεού” δήλωσε ο Πατριάρχης Σερβίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων