21/02/2023 21/02/2023 Τις εγκάρδιες αδελφικές ευχές του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου μετέφερε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο ο Επίσκοπος Σάμπατς κ. Ιερόθεος ο οποίος, πριν λίγες ημέρες, επισκέφθηκε με όμιλο προσκυνητών από τη Σερβία τους Αγίους Τόπους. Η ομάδα των προσκυνητών μεταξύ άλλων επισκέφθηκε την έδρα της Σιωνίτιδος Εκκλησίας όπου έγινε δεκτή από τον Μακαριώτατο. Μετά το...
21 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2023 - 9:47

Στους Αγίους Τόπους όμιλος προσκυνητών από τη Σερβία

Διαδώστε:
Στους Αγίους Τόπους όμιλος προσκυνητών από τη Σερβία

Τις εγκάρδιες αδελφικές ευχές του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου μετέφερε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο ο Επίσκοπος Σάμπατς κ. Ιερόθεος ο οποίος, πριν λίγες ημέρες, επισκέφθηκε με όμιλο προσκυνητών από τη Σερβία τους Αγίους Τόπους.

Η ομάδα των προσκυνητών μεταξύ άλλων επισκέφθηκε την έδρα της Σιωνίτιδος Εκκλησίας όπου έγινε δεκτή από τον Μακαριώτατο. Μετά το αρχικό καλωσόρισμα ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος αναφέρθηκε στη μαρτυρία των Αγίων Τόπων σήμερα στέλνοντας παράλληλα μήνυμα αγάπης και ειρήνης.

Από την πλευρά του ο Πανιερώτατος κ. Ιερόθεος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των Αγίων Τόπων στην παράδοση του σερβικού λαού καθώς όπως τόνισε αυτή η παράδοση συνεχίζεται ήδη από την εποχή του Αγίου Σάββα, ο οποίος είχε επισκεφθεί δύο φορές τους Αγίους Τόπους τον 13ο αιώνα. Ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την υποδοχή και τον λόγο που απηύθυνε προς τους προσκυνητές ενώ του μετέφερε τις αδελφικές ευχές του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ποεφυρίου με την ευλογία του οποίου πραγματοποιήθηκε αυτή η επίσκεψη.

Οι προσκυνητές από την Σερβία παρέμειναν συνολικά 10 ημέρες στα Πανάγια Προσκυνήματα της Χριστιανοσύνη στους Αγίους Τόπους και επέστρεψαν στην πατρίδα τους μες τις καλύτερες εντυπώσεις από το ταξίδι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων