14/03/2019 14/03/2019 Στόχος επιθέσεων γίνονται οι Σέρβοι στο Κόσοβο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας κ. Μάικ Πομπέο. Στην έκθεση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του State Department κάνει αναφορά στα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά βίας στο Κόσοβο, τονίζοντας ότι τους πρώτους επτά μήνες του 2018 αναφέρθηκαν περισσότερα από 100...
14 Μαρτίου, 2019 - 13:01
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2019 - 13:02

ΗΠΑ: Στόχος επιθέσεων η Σερβική Εκκλησία στο Κόσοβο

Διαδώστε:
ΗΠΑ: Στόχος επιθέσεων η Σερβική Εκκλησία στο Κόσοβο

Στόχος επιθέσεων γίνονται οι Σέρβοι στο Κόσοβο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας κ. Μάικ Πομπέο.

Στην έκθεση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του State Department κάνει αναφορά στα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά βίας στο Κόσοβο, τονίζοντας ότι τους πρώτους επτά μήνες του 2018 αναφέρθηκαν περισσότερα από 100 περιστατικά εναντίον Σέρβων  και ειδικότερα εναντίον της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο 35.000 άνθρωποι με αναφορά την οποία απέστειλαν στον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας και το Κογκρέσο ζήτησαν  τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να σταματήσει ο διωγμός των Χριστιανών στο Κόσοβο.

Μέλη της Σερβοαμερικανικής κοινότητας, επίσκοποι του Πατριαρχείου της Σερβίας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας της Σερβίας, νομικοί εμπειρογνώμονες αλλά και πλήθος κόσμου υπέγραψαν την αναφορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίδονται στη δημοσιότητα, περισσότεροι από 250.00 Ορθόδοξοι Χριστιανοί (αλλά και άλλες μειονότητες) έχουν πέσει θύματα εθνικών εκκαθαρίσεων στο Κόσοβο. Περισσότεροι από 1000 έχουν δολοφονηθεί και τουλάχιστον 150 εκκλησίες (πολλές εξ αυτών του 13ου και του 14ου αιώνα) έχουν λεηλατηθεί και καταστραφεί.

Οι Χριστιανοί στο Κοσσυφοπέδιο υπόκεινται σε συνεχιζόμενη βία, ενώ τους εμποδίζεται η πρόσβαση σε τόπους λατρείας. Στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τροφίμων και βασικών αναγκών. Οι ευρωπαϊκές οργανώσεις και οι ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα παροτρύνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να υποστηρίζουν την κατάσταση στο Κόσοβο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων