30/03/2022 30/03/2022 Στόχος βέβηλων έγινε εκ νέου ο ναός του Γενεθλίου του Τιμίου Προδόμου στο Τούρμπετ της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης. Σύμφωνα με την Μητρόπολη Δαμπροβοσνίας άγνωστοι την περασμένη Δευτέρα πέταξαν πέτρες στον ναό χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Στόχος τους ήταν να προκαλέσουν ζημιές και όχι η κλοπή χρημάτων ή αντικειμένων του ναού ανέφεραν οι υπεύθυνοι. Συνολικά προκάλεσαν...
30 Μαρτίου, 2022 - 9:33
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2022 - 13:12

Στόχος επίθεσης ναός στη Βοσνία

Διαδώστε:
Στόχος επίθεσης ναός στη Βοσνία

Στόχος βέβηλων έγινε εκ νέου ο ναός του Γενεθλίου του Τιμίου Προδόμου στο Τούρμπετ της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

Σύμφωνα με την Μητρόπολη Δαμπροβοσνίας άγνωστοι την περασμένη Δευτέρα πέταξαν πέτρες στον ναό χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Στόχος τους ήταν να προκαλέσουν ζημιές και όχι η κλοπή χρημάτων ή αντικειμένων του ναού ανέφεραν οι υπεύθυνοι. Συνολικά προκάλεσαν φθορές σε δυο τζάμια του ναού και σε τρία του παρακείμενου πνευματικού κέντρου.

Ο εφημέριος του ναού π. Γκόραν Ζίβκοβιτς κάλεσε αμέσως την αστυνομία, η οποία διαπίστωσε την πραγματική κατάσταση και διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Η εκκλησία αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στόχος επίθεσης καθώς, όπως ανέφερε ο π. Γκόραν ο ναός είναι συχνός στόχος αυτών που θέλουν να τρομοκρατήσουν τον Ορθόδοξο πληθυσμό της περιοχής.

“Κάλεσα αμέσως την αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και διαπίστωσε τα γεγονότα. Αργότερα, έφτασαν επιθεωρητές της διεύθυνσης κατά του εγκλήματος από το Travnik και διενήργησαν έρευνα. Η εκκλησία και το πνευματικό κέντρο είναι συχνοί στόχοι επιθέσεων. Το κίνητρο αυτής της ενέργειας είναι άγνωστο σε εμάς. Ελπίζουμε η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της με υπευθυνότητα και να βρεθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά”, ανέφερε.

Φωτογραφίες: mitropolijadabrobosanska.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων