07/11/2022 07/11/2022 Συλλυπητήρια επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου για την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β’ απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Στην επιστολή του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κυρός Χρυσόστομος Β’ «θα μνημονεύεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία ως ένας...
07 Νοεμβρίου, 2022 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2022 - 22:38

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Σερβίας για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια Πατριάρχη Σερβίας για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’

Συλλυπητήρια επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου για την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β’ απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Στην επιστολή του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κυρός Χρυσόστομος Β’ «θα μνημονεύεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία ως ένας άξιος Ποιμενάρχης, ένας ταπεινός μοναχός, καθώς και ως ένα αξιοσέβαστο και βαθιά θρησκευόμενο πρόσωπο».

Αναλυτικά, η συλλυπητήρια επιστολή του Πατριάρχη Σερβίας:

«Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορήθηκα την είδηση ​​της εκδημίας του προσφιλέστατου αδελφού και συλλειτουργού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσοστόμου.

Εκ μέρους των αρχιεπισκόπων, κληρικών, μοναχών και του πιστού λαού της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας και εμού, εκφράζω προς την Ιερά Σύνοδο και το πλήρωμα της Εκκλησίας της Κύπρου, τα συλλυπητήρια μου για την απώλεια που έπληξε την αδελφή Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος θα μνημονεύεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία ως ένας άξιος Ποιμενάρχης, ένας ταπεινός μοναχός, καθώς και ως ένα αξιοσέβαστο και βαθιά θρησκευόμενο πρόσωπο. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ἡ ἀνάστασις καὶ ἡ ζωή (Κατά Ιωάννην 11,25), ας αναπαύσει την ψυχή του μακαριστού δούλου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου ἐν σκηναῖς δικαίων, όπου δεν υπάρχει ασθένεια, ούτε λύπη, ούτε στεναγμός, αλλά αιώνια ζωή.»

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κυρός Χρυσόστομος B’ εκοιμήθη εν Κυρίω στις 06:40 το πρωί της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου 2022 σε ηλικία 81 ετών, μετά από πολυετή μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων