29/04/2021 29/04/2021 Ο επίσημος ιστότοπος της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι η συμφωνία ανάμεσα στο Μαυροβούνιο και την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία θα εναρμονίζεται πλήρως τόσο με τη νομική τάξη του κράτους όσο και με την Κανονική δομή της Εκκλησίας. “Ο πρωθυπουργός κ. Κριβοκάπιτς βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας...
29 Απριλίου, 2021 - 17:54
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2021 - 17:13

Συμφωνία Κυβέρνησης Μαυροβουνίου με Πατριαρχείο Σερβίας

Διαδώστε:
Συμφωνία Κυβέρνησης Μαυροβουνίου με Πατριαρχείο Σερβίας

Ο επίσημος ιστότοπος της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι η συμφωνία ανάμεσα στο Μαυροβούνιο και την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία θα εναρμονίζεται πλήρως τόσο με τη νομική τάξη του κράτους όσο και με την Κανονική δομή της Εκκλησίας.

“Ο πρωθυπουργός κ. Κριβοκάπιτς βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο και τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιο, ο οποίος τελεί χρέη Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας” τονίζει η ανακοίνωση.

Το σχέδιο της συμφωνίας που εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας υποβλήθηκε στην Κυβέρνηση του Μαυροβουνίου και η κυβέρνηση σύντομα θα απαντήσει επίσημα αφού καθορίσει αν συμφωνεί με όλες τις διατάξεις του σχεδίου και αν είναι σύμφωνες με το Σύνταγμα και τους νόμους του Μαυροβουνίου.

Η συμφωνία θα παρουσιαστεί στους πιστούς και θα υπογραφεί από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας και τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου κ. Κριβοκάπιτς. Μάλιστα η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας “Ανυπομονούμε να έρθει σύντομα στο Μαυροβούνιο ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος”. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων