06/03/2020 06/03/2020 Την ερχόμενη Τετάρτη 11 Μαρτίου στην Ποντγκόριτσα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση ομάδας εμπειρογνωμώνων στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, και άλλων Μητροπόλεων της Σερβικης Εκκλησίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος απεδέχθη την πρόσκληση του Πρωθυπουργού της χώρας...
06 Μαρτίου, 2020 - 12:29
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2020 - 15:21

Συνάντηση Εκκλησίας- Πολιτείας στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Συνάντηση Εκκλησίας- Πολιτείας στο Μαυροβούνιο

Την ερχόμενη Τετάρτη 11 Μαρτίου στην Ποντγκόριτσα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση ομάδας εμπειρογνωμώνων στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, και άλλων Μητροπόλεων της Σερβικης Εκκλησίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος απεδέχθη την πρόσκληση του Πρωθυπουργού της χώρας Ντούσκο Μάρκοβιτς.

Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης αναφέρει ότι μετά τις διαπραγματεύσεις, τις σχετικές αποφάσεις θα λάβει το Επισκοπικό Συμβούλιο. Εκφράζει επίσης την ανησυχία του για το γεγονός ότι ο νόμος που διέπει το καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων, και απειλεί την Ορθόδοξη κληρονομιά στη χώρα, είχε ήδη σε ισχύ.

Χθες, για μία ακόμα ημέρα (όπως κάθε Πέμπτη και Κυριακή) δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Μαυροβουνίου για να διαμαρτυρηθούν.
Ο Επίσκοπος Βουδμίλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους τόνισε ότι ο νόμος που έχει ψηφιστεί είναι χειρότερος από τα μέτρα που είχαν επιβάλει οι Τούρκοι κατά της Ορθοδοξίας: “Κανένα σύγχρονο κράτος δεν κάνει τέτοιους νόμους», πρόσθεσε και υπογράμμισε:

“Αυτός ο νόμος έχει κλονίσει ολόκληρη την έννομη τάξη του Μαυροβουνίου, δημιούργησε νομική αβεβαιότητα. Αλλά όλοι το βλέπουν. Βλέπει ολόκληρο το έθνος, αλλά δεν βλέπει η κυβέρνηση. Πρέπει να επιμείνουμε, γιατί αγωνιζόμαστε για το ό,τι πιο ιερό”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων