09/04/2021 09/04/2021 Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου, ο νέος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος είχε συνάντηση με τον διευθυντή του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, της Σερβικής Δημοκρατίας, κ. Πέταρ Πέτκοβιτς, στο Βελιγράδι. Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ενημέρωθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και τις συνθήκες διαβίωσης...
09 Απριλίου, 2021 - 8:47
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2021 - 8:15

Συνάντηση για το Κοσσυφοπέδιο είχε ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:
Συνάντηση για το Κοσσυφοπέδιο είχε ο Πατριάρχης Σερβίας

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου, ο νέος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος είχε συνάντηση με τον διευθυντή του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, της Σερβικής Δημοκρατίας, κ. Πέταρ Πέτκοβιτς, στο Βελιγράδι.

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ενημέρωθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και τις συνθήκες διαβίωσης του σερβικού λαού εκεί.
Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με το Γραφείο για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, ειδικά σε ό,τι αφορά την υποστήριξη των εκκλησιών και των μοναστηριών που είναι σημαντικά για όλους εκείνους που ζουν εκεί. Τόνισε επίσης, την ανάγκη διατήρησης της ειρήνης, υπογραμμίζοντας ότι η Σερβία πρέπει να επιμείνει και να διατηρήσει διάλογο στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων