05/04/2024 06/04/2024 Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Τσέτινιε πραγματοποίησε την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 η Αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας Ιλιάνα Γιότοβα, την οποία υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος, παρουσία του Πρέσβη της Βουλγαρίας στο Μαυροβούνιο Στέφαν Ντιμιτρόφ. Στο πλαίσιο της επίσκεψης η Αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας ενημερώθηκε για την ιστορία της Μονής και ξεναγήθηκε στο Κειμηλιαρχείο....
05 Απριλίου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2024 - 0:42

Συνάντηση Μητροπολίτη Μαυροβουνίου με την Αντιπρόεδρο της Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Μαυροβουνίου με την Αντιπρόεδρο της Βουλγαρίας

Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Τσέτινιε πραγματοποίησε την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 η Αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας Ιλιάνα Γιότοβα, την οποία υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος, παρουσία του Πρέσβη της Βουλγαρίας στο Μαυροβούνιο Στέφαν Ντιμιτρόφ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης η Αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας ενημερώθηκε για την ιστορία της Μονής και ξεναγήθηκε στο Κειμηλιαρχείο.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ενημέρωσε την κα. Γιότοβα για την ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς για τις πτυχές των δραστηριοτήτων σε πνευματικό, εκκλησιαστικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση σε εγκάρδιο κλίμα, όπου οι δύο πλευρές τόνισαν τη σημασία των κοινών πνευματικών και πολιτιστικών δεσμών, καθώς και την ανάγκη συνεργασίας για την ενίσχυση αυτών των δεσμών και τη διάδοση της κληρονομιάς των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων