23/05/2022 25/05/2022 Στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος αφίχθη σήμερα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί το διήμερο 23-24 Μαΐου 2022, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Στέφανος. Το απόγευμα, ο Αρχιεπίσκοπος υποδέχθηκε στην κατοικία του στα Σκόπια τον Προκαθήμενο της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό το τι...
23 Μαΐου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2022 - 4:16

Συνάντηση Πατριάρχη Σερβίας – Αρχιεπισκόπου Στεφάνου στα Σκόπια

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Σερβίας – Αρχιεπισκόπου Στεφάνου στα Σκόπια

Στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος αφίχθη σήμερα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί το διήμερο 23-24 Μαΐου 2022, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Στέφανος.

Το απόγευμα, ο Αρχιεπίσκοπος υποδέχθηκε στην κατοικία του στα Σκόπια τον Προκαθήμενο της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό το τι συζητήθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές. Τον Μακαριώτατο συνόδευαν Ιεράρχες του Πατριαρχείου Σερβίας καθώς και η Πρέσβης της Σερβίας Νεβένα Γιοβάνοβιτς.

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Στέφανο θα συλλειτουργήσουν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κλήμεντος Αχρίδος την Τρίτη 24 Μαΐου με αφορμή την εορτή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, 19 Μαΐου, είχαν συλλειτουργήσει στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι σε μια ιστορική στιγμή όπως χαρακτηρίστηκε, καθώς μετά από 55 χρόνια αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις μεταξύ της Εκκλησίας της Σερβίας και της Εκκλησίας της Αχρίδος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πατριαρχείο Σερβίας: Οι αποφάσεις και οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων