18/02/2022 18/02/2022 Συνάντηση με τον Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας, Pierre Cochard, στην Σερβία είχε σήμερα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι. Σε μια εγκάρδια συνομιλία, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στις παραδοσιακές φιλικές σχέσεις μεταξύ Σερβικού και Γαλλικού λαού, που χρονολογούνται από τον Μεσαίωνα, και στη συνεργασία των δύο κρατών στους τομείς της εκπαίδευσης και...
18 Φεβρουαρίου, 2022 - 22:04
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2022 - 22:06

Συνάντηση Πατριάρχη Σερβίας με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Σερβία

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Σερβίας με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Σερβία

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας, Pierre Cochard, στην Σερβία είχε σήμερα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι.

Σε μια εγκάρδια συνομιλία, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στις παραδοσιακές φιλικές σχέσεις μεταξύ Σερβικού και Γαλλικού λαού, που χρονολογούνται από τον Μεσαίωνα, και στη συνεργασία των δύο κρατών στους τομείς της εκπαίδευσης και της τέχνης.

«Οι δεσμοί μεταξύ των λαών μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι, επεσήμανε ο Μακαριώτατος, ενώ από τη δική του μεριά ο 59χρονος Πρέσβης της Γαλλίας εξέφρασε την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητά του να συνεχίσει να καλλιεργεί και να αναπτύσσει τη φιλική συνεργασία των δύο χωρών.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία επικράτησε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης, οι συνομιλητές τόνισαν την ανάγκη να επικρατήσει ο διάλογος ως τη μοναδική λύση για κάθε είδους παρεξήγηση.

«Στον κόσμο που ζούμε, για τον οποίο είμαστε όλοι υπεύθυνοι, τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής μπορούν να λυθούν μόνο με διάλογο, συνομιλία και συνεργασία. Μόνο μαζί, κατευθυνόμενοι ο ένας στον άλλον, μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που μας έφερε η σύγχρονη εποχή», είπε ο Μακαριώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων