25/02/2022 25/02/2022 Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι, σήμερα Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022. Φλέγον θέμα συζήτησης ήταν οι τελευταίες εξελίξεις με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Πρόεδρος Βούτσιτς ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για τις αποφάσεις που θα λάβει η σερβική κρατική ηγεσία σχετικά...
25 Φεβρουαρίου, 2022 - 19:26
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2022 - 19:30

Συνάντηση Πατριάρχη Σερβίας με τον Πρόεδρο Βούτσιτς για Ουκρανία

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Σερβίας με τον Πρόεδρο Βούτσιτς για Ουκρανία

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι, σήμερα Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022. Φλέγον θέμα συζήτησης ήταν οι τελευταίες εξελίξεις με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος Βούτσιτς ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για τις αποφάσεις που θα λάβει η σερβική κρατική ηγεσία σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία. Οι συνομιλητές εξέφρασαν μεγάλη ανησυχία και εξέφρασαν την ελπίδα ότι οι συγκρούσεις θα τελειώσουν σύντομα.

“Κάθε πόλεμος είναι μια τραγωδία και για εμάς είναι οδυνηρό ότι συγκρούστηκαν δύο αδελφικά κράτη και δύο τελείως στενοί αδελφικοί λαοί της ίδιας πίστης, των οποίων η ιστορία και ο πολιτισμός είναι άρρηκτα συνυφασμένες. Επομένως, κάθε θυσία είναι απώλεια για όλους. Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία προσεύχεται στον Θεό, τον δημιουργό της ειρήνης, να σταματήσει ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό και να ξεκινήσει ο διάλογος”, είπε ο Μακαριώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων