25/02/2021 25/02/2021 Συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς είχε χθες 24 Φεβρουαρίου ο νέος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Ο Πρόεδρος Βούτσιτς υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν όλα τα σημαντικά θέματα στις σχέσεις μεταξύ κράτους και Εκκλησίας. “Είχα την τιμή να υποδεχθώ τον Πατριάρχη, να συζητήσω μαζί του και να τον ενημερώσω για όλα...
25 Φεβρουαρίου, 2021 - 11:36
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2021 - 10:40

Συνάντηση Πατριάρχη Σερβίας με τον πρόεδρο Βούτσιτς

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Σερβίας με τον πρόεδρο Βούτσιτς

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς είχε χθες 24 Φεβρουαρίου ο νέος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Ο Πρόεδρος Βούτσιτς υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν όλα τα σημαντικά θέματα στις σχέσεις μεταξύ κράτους και Εκκλησίας.

“Είχα την τιμή να υποδεχθώ τον Πατριάρχη, να συζητήσω μαζί του και να τον ενημερώσω για όλα τα βασικά ζητήματα που είναι σημαντικά για την ίδια την Εκκλησία” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσιτς, επισημαίνοντας ότι έγινε εκτενής αναφορά στο Κοσσυφοπέδιο και το Μαυροβούνιο, αλλά και στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία

“Το κράτος θα συμβάλει στην ανοικοδόμηση των ναών και των ιερών μας, εκεί όπου η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία λειτουργεί στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό, ειδικά σε περιοχές της πρώην Γιουγκοσλαβίας” επεσήμανε ο κ. Βούτσιτς.

“Η σχέση μεταξύ κράτους και Εκκλησίας είναι πολύ σημαντική” δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος προσθέτοντας ότι όταν το κράτος και η Εκκλησία έχουν τον ίδιο στόχο και όταν συνεργάζονται τότε η Σερβία μπορεί να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στην Ευρώπη.

Είπε τέλος ότι στο μέλλον θα υπάρχουν τακτικές συναντήσεις με τον Πατριάρχη Σερβίας.

“Πρώτα απ ‘όλα, να τονίσω ότι δεν είμαι πολιτικός. Όχι, επειδή δεν έχω σχέση με την πολιτική, αλλά επειδή πιστεύω ότι η εκκλησία είναι ένας οργανισμός που στόχος πρέπει να έχει να χτίζει γέφυρες και να υπερβαίνει την πόλωση” είπε από την πλευρά του ο Μακαριώτατος και πρόσθεσε:
“Μόνο μέσω του διαλόγου μπορούμε να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο και να αναγνωρίσουμε τις αξίες του άλλου, και στη συνέχεια να δημιουργήσουμε μια προϋπόθεση για την υπέρβαση των πειρασμών και των παρεξηγήσεων, που δυστυχώς υπάρχουν πολλές”.

“Όλοι μαζί, εμείς ως Εκκλησία από τη μία πλευρά, και οι κρατικοί φορείς από την άλλη πλευρά, πρέπει να κάνουμε τα πάντα προς όφελος του λαού μας και όχι εις βάρος των άλλων” κατέληξε ο Πατριάρχης Σερβίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων