20/06/2023 20/06/2023 Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ.Πορφύριος δέχθηκε στις 20 Ιουνίου 2023 την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Βόρειας Μακεδονίας στη Δημοκρατία της Σερβίας. κ. Mihaela Veselinov, στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι. Στην πρώτη συνάντηση του Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριου με την εκπρόσωπο της Βόρειας Μακεδονίας στη Σερβία,  τονίστηκε  η αναγκαιότητα της στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο αδελφών κρατών ....
20 Ιουνίου, 2023 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2023 - 21:33

Συνάντηση του Πατριάρχη Σερβίας με την επιτετραμμένη της Βόρειας Μακεδονίας στο Βελιγράδι

Διαδώστε:
Συνάντηση του Πατριάρχη Σερβίας με την επιτετραμμένη της Βόρειας Μακεδονίας στο Βελιγράδι

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ.Πορφύριος δέχθηκε στις 20 Ιουνίου 2023 την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Βόρειας Μακεδονίας στη Δημοκρατία της Σερβίας. κ. Mihaela Veselinov, στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι.

Στην πρώτη συνάντηση του Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριου με την εκπρόσωπο της Βόρειας Μακεδονίας στη Σερβία,  τονίστηκε  η αναγκαιότητα της στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο αδελφών κρατών . Τονίστηκε η ανάγκη να  υπενθυμίζουμε συνεχώς  την εν Χριστώ κοινωνία αιώνων  και  ότι καρπός μιας τέτοιας  αμοιβαίας σχέσης είναι η απόκτηση Αυτοκεφαλίας της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος. Οι καρποί της προηγούμενης κοινής θυσίας φαίνονται στον μεγάλο αριθμό πιστών ορθοδόξων πιστών και στη λειτουργική κοινωνία ευσεβών ιερέων και μοναχών που μοιράζονται την ίδια χαρά του λόγου του Χριστού. 

Η επιτετραμμένη ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Πορφύριο για την αγάπη που τρέφει για τη χώρα και την προσπάθεια που ενίσχυση των αδελφικών σχέσεων μεταξύ της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Αρχιεπισκοπή ΑχρίδΟς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων